Shakshuka

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Shakshuka on maukas tomaatti-munapannu, joka toimii päivän jokaiseen hetkeen. Pannun päälle laitettu kansi vauhdittaa munien kypsymistä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 kplpaprika
230 g(1 prk, á 380/230 g) kikherneitä
2 tlöljyä
390 g(1 prk) chilimaustettua tomaattimurskaa
1 tljuustokuminaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna
4 kplkananmunaa
50 gfetajuustoa
1/2 kplruukku korianteria

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet liemestä.

    MääräAinesosa
    1 kplsipuli
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpaprika
    230 g(1 prk, á 380/230 g) kikherneitä
  2. 2

    Kuullota sipuleita ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.

    MääräAinesosa
    2 tlöljyä
    390 g(1 prk) chilimaustettua tomaattimurskaa
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
    1 tljuustokuminaa
  3. 3

    Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.

    MääräAinesosa
    4 kplkananmunaa
  4. 4

    Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria. Tarjoa leivän kanssa.

    MääräAinesosa
    50 gfetajuustoa
    1/2 kplruukku korianteria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Anna Huovinen
11.7.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä