Shakshuka
30 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Shakshuka on maukas tomaatti-munapannu, joka toimii päivän jokaiseen hetkeen. Pannun päälle laitettu kansi vauhdittaa munien kypsymistä.
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kikherneitä |
| 2 tl | öljyä |
| 390 g | (1 prk) chilimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 50 g | fetajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet liemestä.
- 2.
Kuullota sipuleita ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
- 3.
Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.
- 4.
Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria. Tarjoa leivän kanssa.
Shakshuka on maukas tomaatti-munapannu, joka toimii päivän jokaiseen hetkeen. Pannun päälle laitettu kansi vauhdittaa munien kypsymistä.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | sipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 kpl | paprika |
| 230 g | (1 prk, á 380/230 g) kikherneitä |
| 2 tl | öljyä |
| 390 g | (1 prk) chilimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 50 g | fetajuustoa |
| 1/2 kpl | ruukku korianteria |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuutioi paprika. Valuta kikherneet liemestä.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl paprika 230 g (1 prk, á 380/230 g) kikherneitä - 2
Kuullota sipuleita ja paprikakuutioita pari minuuttia pannulla öljyssä. Lisää tomaattimurska, kikherneet ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi.
Määrä Ainesosa 2 tl öljyä 390 g (1 prk) chilimaustettua tomaattimurskaa 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna 1 tl juustokuminaa - 3
Tee kastikkeeseen kauhalla kuopat munia varten. Valuta munat kuorista kuoppiin. Peitä pannu kannella ja anna ruoan hautua, kunnes valkuaiset ovat kypsyneet.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa - 4
Lisää päälle murennettua fetajuustoa ja korianteria. Tarjoa leivän kanssa.
Määrä Ainesosa 50 g fetajuustoa 1/2 kpl ruukku korianteria
Ravintosisältö
241
Energiaa kcal
1012
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
241
Energiaa kcal
1012
Energiaa kj
10,5 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,3 g
Hiilihydraatteja
7,8 g
Sokereita
6,0 g
Kuituja
15,0 g
Proteiinia
1,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























