Kierteinen aprikoosipitko | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Kierteinen aprikoosipitko

Fork and knife
50 Palaa
Fork and knife
50 Palaa

Ainekset

pullataikina

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
9 dl
Venhäjahoja
150 g
Voita tai margariinia

väliin

3 dl
Aprikoosihilloa

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

koristeluun

1 dl
Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma jahieman vatkattu kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää rasva sulatettuna. Kohota kaksinkertaiseksi.Kauli noussut pullataikina ohueksi ja levitä taikinalle aprikoosihillo. Kääri taikina tiukalle rullalle ja jaa kahtia. Halkaise rullat vielä pituussuunnassa kahtia ja letitä nämä osat keskenään pitkoksi. Nosta pitkot uunipellille ja anna kohota noin puolentunnin ajan. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.