Kierteinen aprikoosipitko - Yhteishyvä

Kierteinen aprikoosipitko

???
Paloja
50
Jaa Somessa

Ainekset

PULLATAIKINA

2 1/2 dl
Maitoa
25 g
Hiivaa
1 dl
Sokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
9 dl
Venhäjahoja
150 g
Voita tai margariinia

VÄLIIN

3 dl
Aprikoosihilloa

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

KORISTELUUN

1 dl
Mantelilastuja

Näin teet

1

Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma jahieman vatkattu kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää rasva sulatettuna. Kohota kaksinkertaiseksi.Kauli noussut pullataikina ohueksi ja levitä taikinalle aprikoosihillo. Kääri taikina tiukalle rullalle ja jaa kahtia. Halkaise rullat vielä pituussuunnassa kahtia ja letitä nämä osat keskenään pitkoksi. Nosta pitkot uunipellille ja anna kohota noin puolentunnin ajan. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa