Kierteinen aprikoosipitko

Ainekset

MääräAinesosa

Pullataikina

2 1/2 dlmaitoa
25 ghiivaa
1 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
1/2 rklkardemummaa
1 kplkananmuna
9 dlvenhäjahoja
150 gvoita tai margariinia

Väliin

3 dlaprikoosihilloa

Voiteluun

1 kplkananmuna

Koristeluun

1 dlmantelilastuja

Valmistus

  1. 1

    Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sokeri ja suola. Lisää kardemumma jahieman vatkattu kananmuna. Alusta jauhot taikinaan ja lisää rasva sulatettuna. Kohota kaksinkertaiseksi.Kauli noussut pullataikina ohueksi ja levitä taikinalle aprikoosihillo. Kääri taikina tiukalle rullalle ja jaa kahtia. Halkaise rullat vielä pituussuunnassa kahtia ja letitä nämä osat keskenään pitkoksi. Nosta pitkot uunipellille ja anna kohota noin puolentunnin ajan. Voitele munalla. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia kunnes taikina on kypsää.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä