Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Kinkku ruiskuoressa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplluuton kinkku

Taikina

3 rklsuolaa
ruisjauhoja
vettä
1dl öljyä

Valmistus

  1. 1

    Nosta kinkku kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin paljon että kinkku peittyy.

  2. 2

    Laita kattila helalle ja kuumenna kunnes vesi alkaa kiehua.

  3. 3

    Anna kiehua puoli tuntia. Kaada vesi pois.

  4. 4

    Sekoita suola ruisjauhoihin, lisää vettä hiljakseen samanaikaisesti kädellä sekoittaen.

  5. 5

    Kun massa pysyy koossa eikä halkeile, on vettä tarpeeksi. Kaada 1 dl öljyä joukkoon.

  6. 6

    Kauli taikinasta ohut levy ja kääri kinkku siihen. Työnnä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

  7. 7

    Kypsennä kinkkua ensin 20 minuuttia 180 asteessa. Alenna lämpö 120 asteeseen ja anna kypsyä kunnes lämpömittari näyttää 78 °C.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä