Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkku ruiskuoressa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
luuton kinkku

Taikina

3 rkl
suolaa
ruisjauhoja
vettä
1dl öljyä

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Nosta kinkku kattilaan ja kaada päälle kylmää vettä niin paljon että kinkku peittyy.

2

Laita kattila helalle ja kuumenna kunnes vesi alkaa kiehua.

3

Anna kiehua puoli tuntia. Kaada vesi pois.

4

Sekoita suola ruisjauhoihin, lisää vettä hiljakseen samanaikaisesti kädellä sekoittaen.

5

Kun massa pysyy koossa eikä halkeile, on vettä tarpeeksi. Kaada 1 dl öljyä joukkoon.

6

Kauli taikinasta ohut levy ja kääri kinkku siihen. Työnnä paistolämpömittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

7

Kypsennä kinkkua ensin 20 minuuttia 180 asteessa. Alenna lämpö 120 asteeseen ja anna kypsyä kunnes lämpömittari näyttää 78 °C.

Miltä maistui?
Kuvat:
Yhteishyvä
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.