Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit

Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
10 Kappaletta
Fork and knife
10 Kappaletta
Muhkeiden, mehevien ja kuohkeiden muffinien sattumina on raikkaita herukoita. Kinuskinen tuorejuusto-rahkakuorrutus on juuri sopivan samettinen herukan makupariksi.

Ainekset

taikina

2 1/2 - 3 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Rypsiöljyä
3 dl
Puna- tai mustaherukoita

kuorrutus

1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(200 g) kinuskituorejuustoa
1 dl
Puna- tai mustaherukoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Sekoita marjat taikinaan.

2 1/2 - 3 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Rypsiöljyä
3 dl
Puna- tai mustaherukoita
2

Täytä 2/3 isoista muffinivuoista taikinalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä.

3

Sekoita rahka ja tuorejuusto tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus muffineille ja koristele herukoilla.

Vinkki: Muffinit säilyvät ilman kuorrutusta huoneenlämmössä 2–3 päivää. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

1 kpl
(200 g) kinuskituorejuustoa
1 dl
Puna- tai mustaherukoita
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
Resepti:
Taina Tellman
Kuvat:
Satu Kemppainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 9.8.2018

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1141

273

11,2 g

1,0 g

34,7 g

20,1 g

1,8 g

6,8 g

0,4 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli