Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit
Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Muhkeiden, mehevien ja kuohkeiden muffinien sattumina on raikkaita herukoita. Kinuskinen tuorejuusto-rahkakuorrutus on juuri sopivan samettinen herukan makupariksi.
| Taikina | |
|---|---|
| 2 1/2 - 3 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 3 dl | puna- tai mustaherukoita |
| Kuorrutus | |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (200 g) kinuskituorejuustoa |
| 1 dl | puna- tai mustaherukoita |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Sekoita marjat taikinaan.
- 2.
Täytä 2/3 isoista muffinivuoista taikinalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä.
- 3.
Sekoita rahka ja tuorejuusto tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus muffineille ja koristele herukoilla.
Vinkki: Muffinit säilyvät ilman kuorrutusta huoneenlämmössä 2–3 päivää. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.
Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit
arvosana4/5
Noin 2 tuntia
Muhkeiden, mehevien ja kuohkeiden muffinien sattumina on raikkaita herukoita. Kinuskinen tuorejuusto-rahkakuorrutus on juuri sopivan samettinen herukan makupariksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Taikina | |
| 2 1/2 - 3 dl | täysjyvävehnäjauhoja |
| 2 dl | sokeria |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 3 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 3 dl | puna- tai mustaherukoita |
Kuorrutus | |
| 1 kpl | (250 g) maitorahkaa |
| 1 kpl | (200 g) kinuskituorejuustoa |
| 1 dl | puna- tai mustaherukoita |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Sekoita marjat taikinaan.
Määrä Ainesosa 2 1/2 - 3 dl täysjyvävehnäjauhoja 2 dl sokeria 2 tl leivinjauhetta 2 tl vaniljasokeria 3 kpl kananmunaa 1 dl rypsiöljyä 3 dl puna- tai mustaherukoita - 2
Täytä 2/3 isoista muffinivuoista taikinalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä.
- 3
Sekoita rahka ja tuorejuusto tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus muffineille ja koristele herukoilla.
Vinkki: Muffinit säilyvät ilman kuorrutusta huoneenlämmössä 2–3 päivää. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 1 kpl (200 g) kinuskituorejuustoa 1 dl puna- tai mustaherukoita 1 kpl (250 g) maitorahkaa
Ravintosisältö
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
11,2 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,7 g
Hiilihydraatteja
20,1 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
273
Energiaa kcal
1141
Energiaa kj
11,2 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
34,7 g
Hiilihydraatteja
20,1 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























