Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit

Kinuskirahkalla kuorrutetut herukkamuffinit
Kappaleita
10
Valmistusaika
Useita tunteja
Muhkeiden, mehevien ja kuohkeiden muffinien sattumina on raikkaita herukoita. Kinuskinen tuorejuusto-rahkakuorrutus on juuri sopivan samettinen herukan makupariksi.
Jaa Somessa

Ainekset

TAIKINA

2 1/2 - 3 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Rypsiöljyä
3 dl
Puna- tai mustaherukoita

KUORRUTUS

1 kpl
(250 g) maitorahkaa
1 kpl
(200 g) kinuskituorejuustoa
1 dl
Puna- tai mustaherukoita

Näin teet

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Mittaa kuivat aineet kulhoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää kananmunat ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Sekoita marjat taikinaan.

2 1/2 - 3 dl
Täysjyvävehnäjauhoja
2 dl
Sokeria
2 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 dl
Rypsiöljyä
3 dl
Puna- tai mustaherukoita
2

Täytä 2/3 isoista muffinivuoista taikinalla. Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna muffinien jäähtyä.

3

Sekoita rahka ja tuorejuusto tasaiseksi kuorrutteeksi. Pursota kuorrutus muffineille ja koristele herukoilla.

Vinkki: Muffinit säilyvät ilman kuorrutusta huoneenlämmössä 2–3 päivää. Säilytä kuorrutetut muffinit jääkaapissa.

1 kpl
(200 g) kinuskituorejuustoa
1 dl
Puna- tai mustaherukoita
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Satu Kemppainen
Julkaistu: 9.7.2018
Muokattu: 9.8.2018

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1141 11413
Energiaa kcal273 2727
Rasvaa11.2 g112.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.0 g10.0 g
Hiilihydraatteja34.7 g347.0 g
Sokereita20.1 g201.0 g
Kuituja1.8 g18.0 g
Proteiinia6.8 g68.0 g
Suolaa0.4 g4.0 g

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1141 11413
Energiaa kcal273 2727
Rasvaa11.2 g112.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa1.0 g10.0 g
Hiilihydraatteja34.7 g347.0 g
Sokereita20.1 g201.0 g
Kuituja1.8 g18.0 g
Proteiinia6.8 g68.0 g
Suolaa0.4 g4.0 g
Resepti
Taina Tellman
Kuvat
Satu Kemppainen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.