Kirjolohisalaatti ja wasabijogurtti
Kirjolohisalaatti ja wasabijogurtti
Yhteistyössä

Kirjolohisalaatti ja wasabijogurtti

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kplruukkua salaatti
1 kplpss pinaattia
1 kplkurkkua
1/2 kplparsakaalia nuppuina
2 kplavokadoa
1 kpllime
3 rklseesaminsiemeniä
n. 300 g kylmäsavukirjolohta

Wasabi-jogurtti:

2 dlruokajogurttia
2 rklwasabi-tahnaa
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Keitä parsakaalin nuput suolatussa vedessä n. 3 minuuttia, valuta kuiviksi.

  2. 2

    Paahda seesaminsiemenet varovasti kuivalla pannulla ja anna jäähtyä.

  3. 3

    Halkaise avokadot ja poista kivi. Koverra ja leikkaa palasiksi. Purista limeä avokadopalojen päälle, jotta ne ei tummu.

  4. 4

    Pese ja halkaise kurkku. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.

  5. 5

    Revi salaatit ja sekoita piinaatin, kurkun, parsakaalin ja avokadon kanssa.

  6. 6

    Jaa salaatti neljälle lautaselle. Viimeistele kylmäsavukirjolohella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä. Tarjoile wasabijogurtin kanssa.

    Sekoita jogurtti ja wasabi. Lisää wasabia maun mukaan. Mausta suolalla. Lisää wasabia, mikäli haluat jogurttiin enemmän potkua.

Kylmäsavukirjolohen sijaan voi myös käyttää uunilohta tai savustettua lohta.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025