Kirsikkaiset joulupullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Kirsikkaiset joulupullat

Kirsikkaiset joulupullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta

Ainekset

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
1 kg
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia

voiteluun

1 kpl
Kananmuna

koristeluun

Cocktailkirsikoita
Raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella.

50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
1 kg
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia
5 dl
Maitoa
2

Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin puolen tunnin ajan.

3

Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Pyörittele paloista ohuita tankoja jauhotetulla leivinpöydällä. Paloittele taikinatangoista noin 15 cm pituisia paloja. Kierrä tangot itsensä ympäri ja kiepauta ne sitten kahdeksikoksi. Nipistä päät yhteen.

4

Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota noin 20 minuutin ajan. Voitele munalla. Koristele kahdeksikkojen reiät puolitetuilla kirsikoilla ja ripottele päälle raesokeria.

1 kpl
Kananmuna
Raesokeria
Cocktailkirsikoita
5

Paista keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 9.12.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.