Kirsikkaiset joulupullat - Yhteishyvä

Kirsikkaiset joulupullat

???
Kappaleita
30
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 kpl
Kananmuna
1 kg
Vehnäjauhoja
150 g
Margariinia

VOITELUUN

1 kpl
Kananmuna

KORISTELUUN

Cocktailkirsikoita
Raesokeria

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja vaivaa taikina hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin puolen tunnin ajan. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois ja jaa taikina neljään osaan. Pyörittele paloista ohuita tankoja jauhotetulla leivinpöydällä. Paloittele taikinatangoista noin 15 cm pituisia paloja. Kierrä tangot itsensä ympäri ja kiepauta ne sitten kahdeksikoksi. Nipistä päät yhteen. Nosta pullat leivinpaperin päälle uunipellille ja anna kohota noin 20 minuutin ajan. Voitele munalla. Koristele kahdeksikkojen reiät puolitetuilla kirsikoilla ja ripottele päälle raesokeria. Paista keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean värin.

Resepti
Marja Samuli
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.12.2004
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa