Korianteripestolohi

Lohi ja korianteri ovat oiva makupari. Silaa uunilohen pinta korianteripestolla.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohifileetä
1 tlsuolaa
rouhittua valkopippuria

Korianteripesto

1 kplruukku korianteria
3 rklkuorittuja manteleita
3/10 kpl(1/3) valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rklparmesaaniraastetta
suolaa
2 rkloliiviöljyä

Valmistus

  1. 1

    Nosta lohifilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja mausta. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
    Mittaa peston ainekset teholeikkuriin ja aja karkeaksi seokseksi. Levitä pesto kypsän lohen päälle ja tarjoile heti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua valkopippuria, (1/3) valkosipulinkynttä hienonnettuna, 3 rkl Parmesaaniraastetta, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä