Korianteripestolohi

Nappaa talteen!
Lohi ja korianteri ovat oiva makupari. Silaa uunilohen pinta korianteripestolla.
| 1 kg | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua valkopippuria | |
| Korianteripesto | |
|---|---|
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 3 rkl | kuorittuja manteleita |
| 3/10 kpl | (1/3) valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 3 rkl | parmesaaniraastetta |
| suolaa | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Nosta lohifilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja mausta. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Mittaa peston ainekset teholeikkuriin ja aja karkeaksi seokseksi. Levitä pesto kypsän lohen päälle ja tarjoile heti.
Korianteripestolohi
Lohi ja korianteri ovat oiva makupari. Silaa uunilohen pinta korianteripestolla.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| rouhittua valkopippuria | |
Korianteripesto | |
| 1 kpl | ruukku korianteria |
| 3 rkl | kuorittuja manteleita |
| 3/10 kpl | (1/3) valkosipulinkynttä hienonnettuna |
| 3 rkl | parmesaaniraastetta |
| suolaa | |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Nosta lohifilee kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja mausta. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Mittaa peston ainekset teholeikkuriin ja aja karkeaksi seokseksi. Levitä pesto kypsän lohen päälle ja tarjoile heti.
Ravintosisältö
396
Energiaa kcal
1658
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
396
Energiaa kcal
1658
Energiaa kj
29,5 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,3 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,7 g
Kuituja
32,3 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Suolaa, Rouhittua valkopippuria, (1/3) valkosipulinkynttä hienonnettuna, 3 rkl Parmesaaniraastetta, Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























