Köyhät ritarit ja marjarahka | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Köyhät ritarit ja marjarahka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Köyhät ritarit valmistuvat nopeasti kuivahtaneista pullapitkon viipaleista. Köyhien ritareiden kanssa maistuu marjarahka.

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Kanelia
8 kpl
Paksua pullaviipaletta (pitkosta leikattua)
2 rkl
Margariinia tai voita paistamiseen

marjarahka

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
2 - 3 rkl
Tomusokeria
2 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikkaa, mansikkaa tai vadelmia)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista marjarahka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se rahkaan. Mausta tomusokerilla ja lisää kohmeiset pakastemarjat. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää maito, sokeri ja kaneli. Sekoita ja kaada seos laakealle vadille. Nosta siihen pullaviipaleet. Käännä pullat ja anna muna-maitoseoksen imeytyä pulliin.

Sulata rasva pannussa. Paista pullaviipaleet keskilämmöllä ja muutamassa erässä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta ne lautaselle odottamaan ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Tarjoa vastapaistetut pullaviipaleet marjarahkan kanssa.

Vinkki! Käytä mieluiten suomalaisia pakastemarjoja. Ulkomaiset pakastemarjat tulee kuumentaa ennen käyttöä: kiehauta marjat nopeasti, valuta liemi pois ja lisää marjat kermarahkaan.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.