Köyhät ritarit ja marjarahka - Yhteishyvä

Köyhät ritarit ja marjarahka

???
Annokset
4
Köyhät ritarit valmistuvat nopeasti kuivahtaneista pullapitkon viipaleista. Köyhien ritareiden kanssa maistuu marjarahka.
Jaa Somessa

Ainekset

3 kpl
Kananmunaa
3 dl
Maitoa
2 rkl
Sokeria
1/2 tl
Kanelia
8 kpl
Paksua pullaviipaletta (pitkosta leikattua)
2 rkl
Margariinia tai voita paistamiseen

MARJARAHKA

2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
(250 g) maitorahkaa
2 - 3 rkl
Tomusokeria
2 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikkaa, mansikkaa tai vadelmia)

Näin teet

1

Valmista marjarahka. Vatkaa kerma vaahdoksi ja yhdistä se rahkaan. Mausta tomusokerilla ja lisää kohmeiset pakastemarjat. Nosta jääkaappiin odottamaan.

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki haarukalla. Lisää maito, sokeri ja kaneli. Sekoita ja kaada seos laakealle vadille. Nosta siihen pullaviipaleet. Käännä pullat ja anna muna-maitoseoksen imeytyä pulliin.

Sulata rasva pannussa. Paista pullaviipaleet keskilämmöllä ja muutamassa erässä molemmin puolin kauniin värisiksi. Nosta ne lautaselle odottamaan ja pidä lämpimänä alumiinifolion alla. Tarjoa vastapaistetut pullaviipaleet marjarahkan kanssa.

Vinkki! Käytä mieluiten suomalaisia pakastemarjoja. Ulkomaiset pakastemarjat tulee kuumentaa ennen käyttöä: kiehauta marjat nopeasti, valuta liemi pois ja lisää marjat kermarahkaan.

Resepti
Elina Jyväs
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 20.12.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa