Kulman Keittiön maalaiskinkkupiiras
Kulman Keittiön maalaiskinkkupiiras
Yhteistyössä

Kulman Keittiön maalaiskinkkupiiras

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Perinteinen maalaiskinkkupiiras on helppo herkku arki-illan iloksi. Pohjasta saat rapean paistamalla sitä uunissa ennen täyttämistä. Kevätsipuli ja persilja täydentävät maalaiskinkun makua ja juustot tekevät piirakasta täyteläisen.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

100 gvoita
2 1/2 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
3 rklvettä

Täyte

2 dlkevätsipulia
300 gmaalaiskinkkua suikaleina
2 dlkermaa
1 1/2 dlmaustamatonta tuorejuustoa
3 kplkananmunia
2 dlemmental juustoraastetta
1 tlmustapippurirouhetta
1/2 dlhienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Nypi pohjan aineet yhteen ja levitä voidellulle vuoalle. Paista pohjaa uunissa 200°C noin 10-15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1/2 tlsuolaa
    2 1/2 dlvehnäjauhoja
    3 rklvettä
    100 gvoita
  2. 2

    Sekoita täytteen aineet yhteen ja täytä paistettu pohja, paista maalaiskinkkupiiras uunissa kauniin ruskeaksi. Nauti lämpimänä!

    MääräAinesosa
    2 dlemmental juustoraastetta
    1 1/2 dlmaustamatonta tuorejuustoa
    2 dlkevätsipulia
    2 dlkermaa
    1/2 dlhienonnettua persiljaa
    1 tlmustapippurirouhetta
    300 gmaalaiskinkkua suikaleina
    3 kplkananmunia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 dl kevätsipulia, 300 g maalaiskinkkua suikaleina, 2 dl kermaa, 2 dl emmental juustoraastetta, 0.5 dl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Kuvat:
TOK
15.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025