Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kulman Keittiön maalaiskinkkupiiras

Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Perinteinen maalaiskinkkupiiras on helppo herkku arki-illan iloksi. Pohjasta saat rapean paistamalla sitä uunissa ennen täyttämistä. Kevätsipuli ja persilja täydentävät maalaiskinkun makua ja juustot tekevät piirakasta täyteläisen.

Ainekset

Pohja

100 g
voita
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
3 rkl
vettä

Täyte

2 dl
kevätsipulia
300 g
maalaiskinkkua suikaleina
2 dl
kermaa
1 1/2 dl
maustamatonta tuorejuustoa
3 kpl
kananmunia
2 dl
emmental juustoraastetta
1 tl
mustapippurirouhetta
1/2 dl
hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Nypi pohjan aineet yhteen ja levitä voidellulle vuoalle. Paista pohjaa uunissa 200°C noin 10-15 minuuttia.

1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
vettä
100 g
voita
2

Sekoita täytteen aineet yhteen ja täytä paistettu pohja, paista maalaiskinkkupiiras uunissa kauniin ruskeaksi. Nauti lämpimänä!

2 dl
emmental juustoraastetta
1 1/2 dl
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kevätsipulia
2 dl
kermaa
1/2 dl
hienonnettua persiljaa
1 tl
mustapippurirouhetta
300 g
maalaiskinkkua suikaleina
3 kpl
kananmunia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 15.11.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

202

844

14,5 g

8,6 g

11,3 g

1,0 g

1,3 g

6,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl kevätsipulia,

300 g maalaiskinkkua suikaleina,

2 dl kermaa,

2 dl emmental juustoraastetta,

0,5 dl hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli