Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tonnikala-riisivuoka

timer-icon60 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Juustoinen ja lempeän yrttinen tonnikala-riisivuoka on helppo ja edullinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Ainekset

3 dl
täysjyväriisiä
210 g
(2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä
1 kpl
paprika
50 g
(1 rs) pinaattia
200 g
(1 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
100 g
(2 dl) juustoraastetta

Lisäksi

1 tl
rypsiöljyä vuoan voiteluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

3 dl
täysjyväriisiä
2

Valuta tonnikala. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.

210 g
(2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä
1 kpl
paprika
50 g
(1 rs) pinaattia
3

Kokoa ainekset öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 2 litraa). Levitä alimmaksi puolet riisistä. Lisää päälle puolet tonnikalasta, tuorejuustosta, paprikasta ja pinaatista. Tee vielä toinen samanlainen kerros lisäten loput ainekset. Sekoita kerma sekä mausteet ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.

1 tl
rypsiöljyä vuoan voiteluun
200 g
(1 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
2 dl
(1 prk) ruokakermaa 15 %
1 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
100 g
(2 dl) juustoraastetta
4

Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Voit myös vaihtaa tonnikalan kotimaiseen kalasäilykkeeseen.

Miltä maistui?
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 13.2.2024
|
Muokattu: 13.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

650

2721

35,5 g

19,3 g

50,0 g

4,3 g

3,8 g

28,0 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli