Tonnikala-riisivuoka
60 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Juustoinen ja lempeän yrttinen tonnikala-riisivuoka on helppo ja edullinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.
| 3 dl | täysjyväriisiä |
| 210 g | (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä |
| 1 kpl | paprika |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 200 g | (1 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
- 1.
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
- 2.
Valuta tonnikala. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
- 3.
Kokoa ainekset öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 2 litraa). Levitä alimmaksi puolet riisistä. Lisää päälle puolet tonnikalasta, tuorejuustosta, paprikasta ja pinaatista. Tee vielä toinen samanlainen kerros lisäten loput ainekset. Sekoita kerma sekä mausteet ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
- 4.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Tonnikala-riisivuoka
arvosana3/5
60 min (josta 15 min aktiivista)
Juustoinen ja lempeän yrttinen tonnikala-riisivuoka on helppo ja edullinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | täysjyväriisiä |
| 210 g | (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä |
| 1 kpl | paprika |
| 50 g | (1 rs) pinaattia |
| 200 g | (1 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa |
| 2 dl | (1 prk) ruokakermaa 15 % |
| 1 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 100 g | (2 dl) juustoraastetta |
Lisäksi | |
| 1 tl | rypsiöljyä vuoan voiteluun |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.
Määrä Ainesosa 3 dl täysjyväriisiä - 2
Valuta tonnikala. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.
Määrä Ainesosa 210 g (2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä 1 kpl paprika 50 g (1 rs) pinaattia - 3
Kokoa ainekset öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 2 litraa). Levitä alimmaksi puolet riisistä. Lisää päälle puolet tonnikalasta, tuorejuustosta, paprikasta ja pinaatista. Tee vielä toinen samanlainen kerros lisäten loput ainekset. Sekoita kerma sekä mausteet ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.
Määrä Ainesosa 1 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun 200 g (1 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa 2 dl (1 prk) ruokakermaa 15 % 1 tl paprikajauhetta 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 100 g (2 dl) juustoraastetta - 4
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Vinkki: Voit myös vaihtaa tonnikalan kotimaiseen kalasäilykkeeseen.
Ravintosisältö
650
Energiaa kcal
2721
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,0 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
650
Energiaa kcal
2721
Energiaa kj
35,5 g
Rasvaa
19,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
50,0 g
Hiilihydraatteja
4,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
28,0 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























