Tonnikala-riisivuoka

arvosana3/5

(11)arviota
4 Annosta

60 min (josta 15 min aktiivista)

Juustoinen ja lempeän yrttinen tonnikala-riisivuoka on helppo ja edullinen arkiruoka, joka maistuu koko perheelle.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dltäysjyväriisiä
210 g(2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä
1 kplpaprika
50 g(1 rs) pinaattia
200 g(1 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
1 tlpaprikajauhetta
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
100 g(2 dl) juustoraastetta

Lisäksi

1 tlrypsiöljyä vuoan voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

    MääräAinesosa
    3 dltäysjyväriisiä
  2. 2

    Valuta tonnikala. Huuhtele paprika, halkaise, poista siemenet ja kuutioi paprika. Huuhtele ja kuivaa pinaatti.

    MääräAinesosa
    210 g(2 tlk, à 150/105 g) tonnikalaa paloina auringonkukkaöljyssä
    1 kplpaprika
    50 g(1 rs) pinaattia
  3. 3

    Kokoa ainekset öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 2 litraa). Levitä alimmaksi puolet riisistä. Lisää päälle puolet tonnikalasta, tuorejuustosta, paprikasta ja pinaatista. Tee vielä toinen samanlainen kerros lisäten loput ainekset. Sekoita kerma sekä mausteet ja kaada tasaisesti vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle.

    MääräAinesosa
    1 tlrypsiöljyä vuoan voiteluun
    200 g(1 rs) valkosipuli & yrtit -tuorejuustoa
    2 dl(1 prk) ruokakermaa 15 %
    1 tlpaprikajauhetta
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    100 g(2 dl) juustoraastetta
  4. 4

    Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Vinkki: Voit myös vaihtaa tonnikalan kotimaiseen kalasäilykkeeseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
13.2.2024
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä