Raastettu bulgogitofu

arvosana5/5

(8)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Koukuttavan hyvä tofu valmistuu yllättävällä konstilla: raasta ja paista tofu pinnalta rapeaksi, ja mausta helpolla korealaisella bulgogikastikkeella.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(2 pkt) kiinteää tofua (esim. rainbow)
1 rklrypsiöljyä

Bulgogikastike

3 kplvalkosipulinkynttä
2 cmpala inkivääriä
180 g(2 ps) päärynäsosetta
3 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
3 rklseesamiöljyä
2 rklseesaminsiemeniä
1 rklpunaista chilitahnaa
1 rkl(ruoko)sokeria

Lisäksi

keitettyä jasmiiniriisiä
(kurkku- ja chiliviipaleita)
(kevätsipulia hienonnettuna)
(seesaminsiemeniä)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi.

    MääräAinesosa
    400 g(2 pkt) kiinteää tofua (esim. rainbow)
  2. 2

    Kääntele öljy tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa noin 15 minuuttia (tasalämmöllä 200 asteessa n. 20 min), kunnes tofu on saanut väriä. Seuraa paistoa, ettei tofu kuivu liikaa. Kääntele tofua paistamisen puolessa välissä.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Valmista bulgogikastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri (1 rkl). Sekoita kaikki bulgogin ainekset kulhossa. Kuumenna kastike pannulla. Lisää tofu ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkosipulinkynttä
    2 cmpala inkivääriä
    180 g(2 ps) päärynäsosetta
    3 rklsoijakastiketta (gluteenitonta)
    3 rklseesamiöljyä
    2 rklseesaminsiemeniä
    1 rklpunaista chilitahnaa
    1 rkl(ruoko)sokeria
  4. 4

    Tarjoa bulgogitofu riisin kanssa ja viimeistele halutessasi kurkulla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.

    MääräAinesosa
    keitettyä jasmiiniriisiä
    (kurkku- ja chiliviipaleita)
    (kevätsipulia hienonnettuna)
    (seesaminsiemeniä)

Vinkki: Raastettuun ja paistettuun tofuun kannattaa valita kiinteää tofua, jota ei tarvitse kuivata etukäteen painon alla.

Vinkki: Voit myös paistaa tofun airfryerissa 170 asteessa noin 10 minuuttia tai liedellä pannussa kahdessa erässä.

Vinkki: Raastettua ja paistettua tofua on helppo maustaa mieleiseksi ja se sopii hyvin moniin ruokiin, kuten tortilloihin, wokkeihin, pastoihin ja salaatteihin.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä , 2 rkl seesaminsiemeniä, keitettyä jasmiiniriisiä, (kurkku- ja chiliviipaleita), (kevätsipulia hienonnettuna), (seesaminsiemeniä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.10.2023
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä