Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi.
Kääntele öljy tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa noin 15 minuuttia (tasalämmöllä 200 asteessa n. 20 min), kunnes tofu on saanut väriä. Seuraa paistoa, ettei tofu kuivu liikaa. Kääntele tofua paistamisen puolessa välissä.
Valmista bulgogikastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri (1 rkl). Sekoita kaikki bulgogin ainekset kulhossa. Kuumenna kastike pannulla. Lisää tofu ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen.
Tarjoa bulgogitofu riisin kanssa ja viimeistele halutessasi kurkulla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.
Vinkki: Raastettuun ja paistettuun tofuun kannattaa valita kiinteää tofua, jota ei tarvitse kuivata etukäteen painon alla.
Vinkki: Voit myös paistaa tofun airfryerissa 170 asteessa noin 10 minuuttia tai liedellä pannussa kahdessa erässä.
Vinkki: Raastettua ja paistettua tofua on helppo maustaa mieleiseksi ja se sopii hyvin moniin ruokiin, kuten tortilloihin, wokkeihin, pastoihin ja salaatteihin.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
256
1070
18,5 g
1,5 g
12,8 g
10,5 g
1,0 g
9,0 g
2,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 cm pala inkivääriä ,
2 rkl seesaminsiemeniä,
keitettyä jasmiiniriisiä,
(kurkku- ja chiliviipaleita),
(kevätsipulia hienonnettuna),
(seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli