Raastettu bulgogitofu
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Koukuttavan hyvä tofu valmistuu yllättävällä konstilla: raasta ja paista tofu pinnalta rapeaksi, ja mausta helpolla korealaisella bulgogikastikkeella.
| 400 g | (2 pkt) kiinteää tofua (esim. rainbow) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| Bulgogikastike | |
|---|---|
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 180 g | (2 ps) päärynäsosetta |
| 3 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 3 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 rkl | punaista chilitahnaa |
| 1 rkl | (ruoko)sokeria |
| Lisäksi | |
| keitettyä jasmiiniriisiä | |
| (kurkku- ja chiliviipaleita) | |
| (kevätsipulia hienonnettuna) | |
| (seesaminsiemeniä) | |
- 1.
Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi.
- 2.
Kääntele öljy tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa noin 15 minuuttia (tasalämmöllä 200 asteessa n. 20 min), kunnes tofu on saanut väriä. Seuraa paistoa, ettei tofu kuivu liikaa. Kääntele tofua paistamisen puolessa välissä.
- 3.
Valmista bulgogikastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri (1 rkl). Sekoita kaikki bulgogin ainekset kulhossa. Kuumenna kastike pannulla. Lisää tofu ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen.
- 4.
Tarjoa bulgogitofu riisin kanssa ja viimeistele halutessasi kurkulla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.
Raastettu bulgogitofu
arvosana5/5
30 min (josta 30 min aktiivista)
Koukuttavan hyvä tofu valmistuu yllättävällä konstilla: raasta ja paista tofu pinnalta rapeaksi, ja mausta helpolla korealaisella bulgogikastikkeella.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (2 pkt) kiinteää tofua (esim. rainbow) |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
Bulgogikastike | |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 cm | pala inkivääriä |
| 180 g | (2 ps) päärynäsosetta |
| 3 rkl | soijakastiketta (gluteenitonta) |
| 3 rkl | seesamiöljyä |
| 2 rkl | seesaminsiemeniä |
| 1 rkl | punaista chilitahnaa |
| 1 rkl | (ruoko)sokeria |
Lisäksi | |
| keitettyä jasmiiniriisiä | |
| (kurkku- ja chiliviipaleita) | |
| (kevätsipulia hienonnettuna) | |
| (seesaminsiemeniä) | |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Kuivaa tofu talouspaperilla. Raasta tofu karkeaksi raasteeksi.
Määrä Ainesosa 400 g (2 pkt) kiinteää tofua (esim. rainbow) - 2
Kääntele öljy tofuraasteeseen ja levitä leivinpaperille pellille ohueksi kerrokseksi. Paista uunissa kiertoilmalla 175 asteessa noin 15 minuuttia (tasalämmöllä 200 asteessa n. 20 min), kunnes tofu on saanut väriä. Seuraa paistoa, ettei tofu kuivu liikaa. Kääntele tofua paistamisen puolessa välissä.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä - 3
Valmista bulgogikastike. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri (1 rkl). Sekoita kaikki bulgogin ainekset kulhossa. Kuumenna kastike pannulla. Lisää tofu ja paista noin 5 minuuttia välillä käännellen.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkosipulinkynttä 2 cm pala inkivääriä 180 g (2 ps) päärynäsosetta 3 rkl soijakastiketta (gluteenitonta) 3 rkl seesamiöljyä 2 rkl seesaminsiemeniä 1 rkl punaista chilitahnaa 1 rkl (ruoko)sokeria - 4
Tarjoa bulgogitofu riisin kanssa ja viimeistele halutessasi kurkulla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä.
Määrä Ainesosa keitettyä jasmiiniriisiä (kurkku- ja chiliviipaleita) (kevätsipulia hienonnettuna) (seesaminsiemeniä)
Vinkki: Raastettuun ja paistettuun tofuun kannattaa valita kiinteää tofua, jota ei tarvitse kuivata etukäteen painon alla.
Vinkki: Voit myös paistaa tofun airfryerissa 170 asteessa noin 10 minuuttia tai liedellä pannussa kahdessa erässä.
Vinkki: Raastettua ja paistettua tofua on helppo maustaa mieleiseksi ja se sopii hyvin moniin ruokiin, kuten tortilloihin, wokkeihin, pastoihin ja salaatteihin.
Ravintosisältö
256
Energiaa kcal
1070
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
256
Energiaa kcal
1070
Energiaa kj
18,5 g
Rasvaa
1,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,8 g
Hiilihydraatteja
10,5 g
Sokereita
1,0 g
Kuituja
9,0 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 cm pala inkivääriä , 2 rkl seesaminsiemeniä, keitettyä jasmiiniriisiä, (kurkku- ja chiliviipaleita), (kevätsipulia hienonnettuna), (seesaminsiemeniä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























