Lämppäripelti

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Lämpimät leivät ovat koko perheen kestosuosikki. Valmista maittava lämppäripelti latomalla leipäpalat pellille vierekkäin. Peittele pestolla, broilerilla ja mehevällä juustolla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
8 kpltäysjyväruisleipäpalaa
1 1/4 dlpunaista pestoa (arrabbiata)
200 g(1 pkt) kypsää kanafileetä (vuolu)
175 g(1 ps) juustoraastetta
2 kananmunaa
1 tloreganoa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen. Sivele leipäpalat pestolla ja laita ne tiiviisti vierekkäin leivinpaperille pellille. Kuutioi kanafilee ja jaa se leiville. Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita juustoraaste joukkoon. Lusikoi seos leiville.

    MääräAinesosa
    1 1/4 dlpunaista pestoa (arrabbiata)
    8 kpltäysjyväruisleipäpalaa
    200 g(1 pkt) kypsää kanafileetä (vuolu)
    2 kananmunaa
    175 g(1 ps) juustoraastetta
  2. 2

    Paista leipiä uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä. Ripottele pinnalle oreganoa.

    MääräAinesosa
    1 tloreganoa

Vinkki! Sama idea, eri maku: Vaihda peston väriä ja riivi täytteeksi kinkkua tai salamia. Pilko pinnalle tomaattia ja sipulia.

Vinkki! Kokeile lämppäripeltiä kauraleipäpaloista. Voit käyttää leipiin kypsän kanafileen sijaan myös kypsää broileria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: kananmunaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.1.2019
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä