Lämppäripelti | Pikaruoat ja streetfood | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lämppäripelti
Play

Lämppäripelti

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lämpimät leivät ovat koko perheen kestosuosikki. Valmista maittava lämppäripelti latomalla leipäpalat pellille vieri viereen. Peittele punaisella pestolla, kypsällä broilerilla ja mehevällä juustolla.

Ainekset

8
täysjyväruis- tai kaurapalaa
1 1/4 dl
punaista pestoa (arrabbiata)
200 g
(1 pkt) kypsää kanafileetä (Vuolu) tai kypsää broileria
175 g
(1 ps) juustoraastetta
2
kananmunaa
1 tl
oreganoa

lisäksi

1
avokado
3/10
kurkkua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Sivele leipäpalat pestolla ja laita ne tiiviisti vierekkäin leivinpaperille pellille. Kuutioi tai riivi broileri ja jaa se leiville. Riko munien rakenne kulhossa ja sekoita juustoraaste joukkoon. Lusikoi seos leiville.

1 1/4 dl
punaista pestoa (arrabbiata)
8
täysjyväruis- tai kaurapalaa
200 g
(1 pkt) kypsää kanafileetä (Vuolu) tai kypsää broileria
2
kananmunaa
175 g
(1 ps) juustoraastetta
2

Paista leipiä uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes kuorrute on saanut hieman väriä. Ripottele oregano pinnalle.

1 tl
oreganoa
3

Halkaise avokado ja poista kivi. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla. Kuutioi avokado ja kurkku. Lisää kuutiot leiville. Irrota leipäpalat veitsellä tai pizzapyörällä.

1
avokado
3/10
kurkkua

VINKKI: Sama idea, eri maku: Vaihda peston väriä ja riivi täytteeksi kinkkua tai salamia. Pilko pinnalle tomaattia ja sipulia.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 7.12.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1605

383

31,8 g

10,0 g

3,0 g

2,3 g

0,8 g

21,8 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

täysjyväruis- tai kaurapalaa,

kananmunaa,

avokado,

kurkkua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli