Ei kuvaa
Ei kuvaa
Yhteistyössä

Lanttulaatikko

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 kgkuorittua lanttua
1/2 dlsokeria
1 dltummaa siirappia
1/2 tljauhettua muskottipähkinää
2 kplkananmunaa
2 dlkermaa
vettä
2-3 tl suolaa
pinnalle korppujauhoja

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja paloittele lantut reilun kokoisiksi palasiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi.

  2. 2

    Kaada ylimääräinen vesi pois ja anna lanttujen hetken höyrystyä jotta lopppukin vesi haihtuu pois.

  3. 3

    Soseuta lantut käsin tai tehosekoitinta apuna käyttäen.

  4. 4

    Lisää soseen joukkoon tumma siirappi, muskottipähkinä, kananmuna ja kerma. Sekoita massa tasaiseksi ja mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

  5. 5

    Kaada massa voideltuun uunivuokaan ja tasoita pinta lopuksi lastalla. Ripottele pinnalle korppujauhoja tasaisesti ja tee ruokalusikalla aaltoileva kuvio pinnalle.

  6. 6

    Paista 150-asteisessa uunissa n. 2 tuntia.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Yhteishyvä
12.4.2022
|
Päivitetty: 17.11.2025

Samankaltaisia reseptejä