Lantturieskat lanttulaatikosta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Lantturieskat lanttulaatikosta

Lantturieskat lanttulaatikosta

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Annosta
Yhteistyössä: Turun Osuuskauppa
Fork and knife
10 Annosta
more-info
Ylijääneen lanttulaatikon voi käyttää esimerkiksi näihin helppoihin rieskoihin. Lisää nestettä varoen jos lanttulaatikko valmiiksi löysää tai lisää nestettä hieman ylimääräistä jos taikina jää liian jämäkäksi rieskojen muotoiluun. Lantturieskat eivät vaadi päälleen juuri muuta kuin nokareen voita.

Ainekset

5 dl
lanttulaatikkoa
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
sulatettua voita
1 1/2 dl
vettä, maitoa tai piimää
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja

Näin teet

1

Sekoita kylmään lanttulaatikkoon suola, voi, neste ja jauhot.

5 dl
lanttulaatikkoa
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
sulatettua voita
1 1/2 dl
vettä, maitoa tai piimää
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja
2

Lusikoi taikinaa uunipellille halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi lätyiksi. Paista 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lantturieskat ruskistuvat.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.12.2017
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

416

99

4,4 g

2,5 g

12,0 g

0,2 g

1,9 g

2,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl lanttulaatikkoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli