Lantturieskat lanttulaatikosta
Lantturieskat lanttulaatikosta
Yhteistyössä

Lantturieskat lanttulaatikosta

arvosana5/5

(1)arvio
10 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Ylijääneen lanttulaatikon voi käyttää esimerkiksi näihin helppoihin rieskoihin. Lisää nestettä varoen jos lanttulaatikko valmiiksi löysää tai lisää nestettä hieman ylimääräistä jos taikina jää liian jämäkäksi rieskojen muotoiluun. Lantturieskat eivät vaadi päälleen juuri muuta kuin nokareen voita.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
5 dllanttulaatikkoa
1/2 tlsuolaa
1/2 dlsulatettua voita
1 1/2 dlvettä, maitoa tai piimää
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 1/2 dlohrajauhoja

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kylmään lanttulaatikkoon suola, voi, neste ja jauhot.

    MääräAinesosa
    5 dllanttulaatikkoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 dlsulatettua voita
    1 1/2 dlvettä, maitoa tai piimää
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 1/2 dlohrajauhoja
  2. 2

    Lusikoi taikinaa uunipellille halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi lätyiksi. Paista 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lantturieskat ruskistuvat.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 5 dl lanttulaatikkoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä