Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lantturieskat lanttulaatikosta

timer-icon30 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Ylijääneen lanttulaatikon voi käyttää esimerkiksi näihin helppoihin rieskoihin. Lisää nestettä varoen jos lanttulaatikko valmiiksi löysää tai lisää nestettä hieman ylimääräistä jos taikina jää liian jämäkäksi rieskojen muotoiluun. Lantturieskat eivät vaadi päälleen juuri muuta kuin nokareen voita.

Ainekset

5 dl
lanttulaatikkoa
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
sulatettua voita
1 1/2 dl
vettä, maitoa tai piimää
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita kylmään lanttulaatikkoon suola, voi, neste ja jauhot.

5 dl
lanttulaatikkoa
1/2 tl
suolaa
1/2 dl
sulatettua voita
1 1/2 dl
vettä, maitoa tai piimää
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
ohrajauhoja
2

Lusikoi taikinaa uunipellille halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisiksi lätyiksi. Paista 250-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes lantturieskat ruskistuvat.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?(1 arviota)
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 28.10.2018
|
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

99

416

4,4 g

2,5 g

12,0 g

0,2 g

1,9 g

2,2 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl lanttulaatikkoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli