Lehtikaalipasta
Lehtikaalipasta
Yhteistyössä

Lehtikaalipasta

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Lehtikaalipasta on helppo, nopea ja terveellinen arkiruoka, joka valmistuu vartissa ja vie nälän. Vegaaniversion saat aikaiseksi korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla tai jättämällä sen pois.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlcashewpähkinöitä
500 glehtikaalia
250 gpastaa (spagettia tai tagliatellea)
2 rkloliiviöljyä
2 kplvalkosipulinkynttä
1/2 dlparmesan-raastetta
suolaa
pippuria

Valmistus

  1. 1

    Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Poista lehtikaalista kovat varret ja revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa.

    MääräAinesosa
    1 dlcashewpähkinöitä
    500 glehtikaalia
  2. 2

    Keitä pasta al denteksi, noin 7 minuuttia ja valuta. Pastan kypsyessä lisää pannuun öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista keskiteholla pari minuuttia kunnes valkosipuli pehmenee.

    MääräAinesosa
    250 gpastaa (spagettia tai tagliatellea)
    2 rkloliiviöljyä
    2 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Lisää lehtikaalit ja paista kunnes ne pehmenevät, noin 5 minuuttia. Ota pannu pois levyltä ja sekoita pasta lehtikaaliin. Odota hetki, että pasta jäähtyy ja lisää sitten parmesan-raaste ja paahdetut cashewpähkinät.

    MääräAinesosa
    1/2 dlparmesan-raastetta
  4. 4

    Mausta, sekoita ja tarjoile lehtikaalipasta heti. Voit halutessasi koristella pastan vielä chililastuilla.

    MääräAinesosa
    suolaa
    pippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl parmesan-raastetta, suolaa, pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
10.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä