Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Lehtikaalipasta on helppo, nopea ja terveellinen arkiruoka, joka valmistuu vartissa ja vie nälän. Vegaaniversion saat aikaiseksi korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla tai jättämällä sen pois.
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 500 g | lehtikaalia |
| 250 g | pastaa (spagettia tai tagliatellea) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | parmesan-raastetta |
| suolaa | |
| pippuria |
Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Poista lehtikaalista kovat varret ja revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa.
Keitä pasta al denteksi, noin 7 minuuttia ja valuta. Pastan kypsyessä lisää pannuun öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista keskiteholla pari minuuttia kunnes valkosipuli pehmenee.
Lisää lehtikaalit ja paista kunnes ne pehmenevät, noin 5 minuuttia. Ota pannu pois levyltä ja sekoita pasta lehtikaaliin. Odota hetki, että pasta jäähtyy ja lisää sitten parmesan-raaste ja paahdetut cashewpähkinät.
Mausta, sekoita ja tarjoile lehtikaalipasta heti. Voit halutessasi koristella pastan vielä chililastuilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Lehtikaalipasta on helppo, nopea ja terveellinen arkiruoka, joka valmistuu vartissa ja vie nälän. Vegaaniversion saat aikaiseksi korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla tai jättämällä sen pois.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 500 g | lehtikaalia |
| 250 g | pastaa (spagettia tai tagliatellea) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1/2 dl | parmesan-raastetta |
| suolaa | |
| pippuria |
Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Poista lehtikaalista kovat varret ja revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 dl | cashewpähkinöitä |
| 500 g | lehtikaalia |
Keitä pasta al denteksi, noin 7 minuuttia ja valuta. Pastan kypsyessä lisää pannuun öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista keskiteholla pari minuuttia kunnes valkosipuli pehmenee.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 250 g | pastaa (spagettia tai tagliatellea) |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
Lisää lehtikaalit ja paista kunnes ne pehmenevät, noin 5 minuuttia. Ota pannu pois levyltä ja sekoita pasta lehtikaaliin. Odota hetki, että pasta jäähtyy ja lisää sitten parmesan-raaste ja paahdetut cashewpähkinät.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 dl | parmesan-raastetta |
Mausta, sekoita ja tarjoile lehtikaalipasta heti. Voit halutessasi koristella pastan vielä chililastuilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| suolaa | |
| pippuria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
403
Energiaa kcal
1686
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
403
Energiaa kcal
1686
Energiaa kj
15,3 g
Rasvaa
2,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
49,8 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
5,0 g
Kuituja
13,8 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 dl parmesan-raastetta, suolaa, pippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli