Lehtikaalipasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lehtikaalipasta

Lehtikaalipasta

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lehtikaalipasta on helppo, nopea ja terveellinen arkiruoka, joka valmistuu vartissa ja vie nälän. Vegaaniversion saat aikaiseksi korvaamalla parmesaanin vegaanisella juustolla tai jättämällä sen pois.

Ruokavaliot

Ainekset

1 dl
cashewpähkinöitä
500 g
lehtikaalia
250 g
pastaa (spagettia tai tagliatellea)
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/2 dl
parmesan-raastetta
suolaa
pippuria

Valmistus

1

Paahda cashewpähkinät kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Poista lehtikaalista kovat varret ja revi suupaloiksi. Huuhtele ja kuivaa.

1 dl
cashewpähkinöitä
500 g
lehtikaalia
2

Keitä pasta al denteksi, noin 7 minuuttia ja valuta. Pastan kypsyessä lisää pannuun öljy ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Paista keskiteholla pari minuuttia kunnes valkosipuli pehmenee.

250 g
pastaa (spagettia tai tagliatellea)
2 rkl
oliiviöljyä
2 kpl
valkosipulinkynttä
3

Lisää lehtikaalit ja paista kunnes ne pehmenevät, noin 5 minuuttia. Ota pannu pois levyltä ja sekoita pasta lehtikaaliin. Odota hetki, että pasta jäähtyy ja lisää sitten parmesan-raaste ja paahdetut cashewpähkinät.

1/2 dl
parmesan-raastetta
4

Mausta, sekoita ja tarjoile lehtikaalipasta heti. Voit halutessasi koristella pastan vielä chililastuilla.

suolaa
pippuria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 24.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1686

403

15,3 g

2,3 g

49,8 g

6,0 g

5,0 g

13,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 dl parmesan-raastetta,

suolaa,

pippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli