Lihapullat tomaattikastikkeessa

Lihapullat valmistuvat helposti ja perusohjeeseen saa makua mausteita ja kypsennystapaa vaihtelemalla. Katso lihapullien ohje ja video lihapullien kypsentämisestä kolmella tavalla!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 dlvettä
1/2 dlkorppujauhoja
1 kplsipuli
1 rklöljyä
400 gjauhelihaa
1 kplkananmuna
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria

Tomaattikastike

1 kpltomaattimurskaa
1 dlvettä
2 rkltomaattipyreetä
2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
1 tlsuolaa
1 tlsokeria
1 rkloreganoa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuullota silputtu sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä.

    Sekoita kastikeainekset uunivuoassa. Lisää pyörykät ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Vettä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria, 1 dl Vettä, 2 rkl Tomaattipyreetä, Murskattua valkosipulinkynttä, 1 tl Suolaa, 1 rkl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 29.9.2025

Samankaltaisia reseptejä