Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapullat tomaattikastikkeessa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lihapullat valmistuvat helposti ja perusohjeeseen saa makua mausteita ja kypsennystapaa vaihtelemalla. Katso lihapullien ohje ja video lihapullien kypsentämisestä kolmella tavalla!

Ainekset

1 dl
Vettä
1/2 dl
Korppujauhoja
1 kpl
Sipuli
1 rkl
Öljyä
400 g
Jauhelihaa
1 kpl
Kananmuna
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria

Tomaattikastike

1 kpl
Tomaattimurskaa
1 dl
Vettä
2 rkl
Tomaattipyreetä
2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
1 tl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 rkl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita vesi ja korppujauhot. Kuullota silputtu sipuli öljyssä pannulla. Sekoita korppujauhoseokseen sipuli, jauheliha, muna ja mausteet. Pyörittele taikinasta kostutetuilla käsillä pieniä pyöryköitä.

Sekoita kastikeainekset uunivuoassa. Lisää pyörykät ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 9.3.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

346

1449

26,5 g

9,8 g

6,3 g

1,8 g

0,8 g

20,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Vettä,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 dl Vettä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

Murskattua valkosipulinkynttä,

1 tl Suolaa,

1 rkl Oreganoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli