Lohitaskut ja kermaperunat - Yhteishyvä

Lohitaskut ja kermaperunat

???
Annokset
4
Jaa Somessa

Ainekset

750 g
(1 pussi) pakastejuustokermaperunoita
600 - 800 g
Kirjolohifileetä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
1 kpl
Nippu tai ruukku tilliä
1 tl
Roseepippuria
100 g
Katkaraputuorejuustoa
100 g
Katkarapuja

Näin teet

1

Levitä kermaperunat uunivuokaan ja pane 225-asteiseen uuniin 25 minuutiksi. Leikkaa kalafilee neljäksi palaksi ja tee jokaiseen palaan nahkaan asti ulottuva viilto niin, että se ulottuu noin sentin päähän kalan reunasta. Sirottele kaloille kevyesti suolaa ja pippuria. Sirottele viiltoon hienonnettua tilliä ja murskattua roseepippuria ja pane päälle reilu ruokalusikallinen tuorejuustoa. Aseta kalat kermaperunoiden päälle ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia eli kunnes ruoka on kypsää. Levitä pinnalle sulaneita katkarapuja. Tarjoa lisänä salaattia.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.12.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa