Lucia-pullat
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Joulupullat tuovat ihanan sahramin tuoksun keittiöön. Leivo pehmeään pullataikinaan myös runsaasti rusinoita ja pyöräytä pullat ässän muotoon. Sahramipullat leivotaan perinteisesti 13. joulukuuta vietettävän Lucia-päivän kunniaksi.
| 1/2 l | maitoa |
| 75 g | (1 ½ palaa) hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | hienonnettua kardemummaa |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kg | (noin 15 dl) vehnäjauhoja |
| 1 dl | rusinoita |
| 200 g | leivontamargariinia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | mantelilastuja |
- 1.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri ja mausteet.
- 2.
Sekoita jauhot pienissä erissä joukkoon. Lisää rusinat ja pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Alusta taikina kimmoisaksi.
- 3.
Kohota taikina huoneenlämmössä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kohota 20–30 minuuttia.
- 4.
Voitele pullat munalla ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.
Lucia-pullat
Joulupullat tuovat ihanan sahramin tuoksun keittiöön. Leivo pehmeään pullataikinaan myös runsaasti rusinoita ja pyöräytä pullat ässän muotoon. Sahramipullat leivotaan perinteisesti 13. joulukuuta vietettävän Lucia-päivän kunniaksi.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 l | maitoa |
| 75 g | (1 ½ palaa) hiivaa |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 rkl | hienonnettua kardemummaa |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kg | (noin 15 dl) vehnäjauhoja |
| 1 dl | rusinoita |
| 200 g | leivontamargariinia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | kananmuna |
| 1 dl | mantelilastuja |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri ja mausteet.
Määrä Ainesosa 1/2 l maitoa 75 g (1 ½ palaa) hiivaa 2 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 1 rkl hienonnettua kardemummaa 1/2 g (1 ps) sahramia 1 tl suolaa - 2
Sekoita jauhot pienissä erissä joukkoon. Lisää rusinat ja pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Alusta taikina kimmoisaksi.
Määrä Ainesosa 1 kg (noin 15 dl) vehnäjauhoja 1 dl rusinoita 200 g leivontamargariinia - 3
Kohota taikina huoneenlämmössä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kohota 20–30 minuuttia.
- 4
Voitele pullat munalla ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 1 kpl kananmuna 1 dl mantelilastuja
Ravintosisältö
228
Energiaa kcal
954
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
228
Energiaa kcal
954
Energiaa kj
7,6 g
Rasvaa
2,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
32,6 g
Hiilihydraatteja
8,3 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl hienonnettua kardemummaa, 0.5 g (1 ps) sahramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























