Lucia-pullat

Arvostele resepti
30 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Joulupullat tuovat ihanan sahramin tuoksun keittiöön. Leivo pehmeään pullataikinaan myös runsaasti rusinoita ja pyöräytä pullat ässän muotoon. Sahramipullat leivotaan perinteisesti 13. joulukuuta vietettävän Lucia-päivän kunniaksi.

Ainekset

MääräAinesosa
1/2 lmaitoa
75 g(1 ½ palaa) hiivaa
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
1 rklhienonnettua kardemummaa
1/2 g(1 ps) sahramia
1 tlsuolaa
1 kg(noin 15 dl) vehnäjauhoja
1 dlrusinoita
200 gleivontamargariinia

Lisäksi

1 kplkananmuna
1 dlmantelilastuja

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri ja mausteet.

    MääräAinesosa
    1/2 lmaitoa
    75 g(1 ½ palaa) hiivaa
    2 kplkananmunaa
    2 dlsokeria
    1 rklhienonnettua kardemummaa
    1/2 g(1 ps) sahramia
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Sekoita jauhot pienissä erissä joukkoon. Lisää rusinat ja pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Alusta taikina kimmoisaksi.

    MääräAinesosa
    1 kg(noin 15 dl) vehnäjauhoja
    1 dlrusinoita
    200 gleivontamargariinia
  3. 3

    Kohota taikina huoneenlämmössä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kohota 20–30 minuuttia.

  4. 4

    Voitele pullat munalla ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna
    1 dlmantelilastuja

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl hienonnettua kardemummaa, 0.5 g (1 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä