Paloittele rasva kuumaan kahviin. Mittaa sokeri, jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vaniljasokeri kulhoon. Lisää rasvaseos. Vatkaa munat ja maito puuhaarukalla taikinaan. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisen uunin keksitasolla 15 minuuttia. Mittaa sokerit, pikakahvijauhe ja kerma kattilaan. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia tai kunnes kuorrutus sakeutuu. Lisää rasva nokareina ja levitä kuorrutus jäähtyneelle levylle. Koristele pähkinöillä. Leikkaa paloiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
160
671
8,2 g
3,0 g
18,5 g
10,6 g
0,8 g
2,6 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 dl Vahvaa kahvia,
3 tl Leivinjauhetta,
2 tl Vaniljasokeria,
1 dl Fariinisokeria,
1 rkl Pikakahvijauhetta,
25 g Margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli