Luumuinen charlotte russe

Nappaa talteen!
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| 2 rkl | kanelisokeria |
| Kääretortun täyte | |
| 1/2 kpl | (100 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | (300 g) luumumarmeladia |
| Kakun täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 kpl | (100 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 kpl | (à 200 g) vaniljarahkaa |
| 3 rkl | sitruunamehua |
- 1.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille, jolle on siroteltu kanelisokeria.
- 2.
Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen luumumarmeladi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi. Siirrä saumapuoli alaspäin jääkaappiin.
- 3.
Valmista kakun täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma.
- 4.
Sekoita rahka, tuorejuusto ja valkosuklaa. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja valuta seos tasaisena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.
- 5.
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa niillä kulho. Kaada täyte kulhoon.
- 6.
Asettele päälle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa kakku.
Luumuinen charlotte russe
Ainekset (14 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Pinnalle | |
| 2 rkl | kanelisokeria |
Kääretortun täyte | |
| 1/2 kpl | (100 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 1 kpl | (300 g) luumumarmeladia |
Kakun täyte | |
| 5 kpl | liivatelehteä |
| 100 g | valkosuklaata |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 1/2 kpl | (100 g) maustamatonta tuorejuustoa |
| 2 kpl | (à 200 g) vaniljarahkaa |
| 3 rkl | sitruunamehua |
Valmistus
1Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Kääntele tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista 225-asteisesssa uunissa 7–8 minuuttia. Kumoa torttulevy puhtaalle leivinpaperille, jolle on siroteltu kanelisokeria.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 1 dl vehnäjauhoja 1/2 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta 2 rkl kanelisokeria
2Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen luumumarmeladi. Levitä täyte torttupohjalle ja kääri tiukaksi rullaksi. Siirrä saumapuoli alaspäin jääkaappiin.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl (100 g) maustamatonta tuorejuustoa 1 kpl (300 g) luumumarmeladia
3Valmista kakun täyte. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä. Vaahdota kerma.
Määrä Ainesosa 5 kpl liivatelehteä 100 g valkosuklaata 2 dl kuohukermaa
4Sekoita rahka, tuorejuusto ja valkosuklaa. Liuota liivatteet kiehuvaan sitruunamehuun ja valuta seos tasaisena nauhana rahkaseokseen samalla sekoittaen. Nostele joukkoon kermavaahto.
Määrä Ainesosa 2 kpl (à 200 g) vaniljarahkaa 1/2 kpl (100 g) maustamatonta tuorejuustoa 100 g valkosuklaata 5 kpl liivatelehteä 3 rkl sitruunamehua
5Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 2 l) kelmulla. Leikkaa kääretorttu viipaleiksi ja vuoraa niillä kulho. Kaada täyte kulhoon.
6Asettele päälle loput kääretorttuviipaleet. Peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai yön yli. Kumoa kakku.
Ravintosisältö
231
Energiaa kcal
966
Energiaa kj
11,9 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
18,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
231
Energiaa kcal
966
Energiaa kj
11,9 g
Rasvaa
7,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
24,3 g
Hiilihydraatteja
18,6 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
5,9 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Leivinjauhetta, 2 rkl Kanelisokeria, Liivatelehteä, 3 rkl Sitruunamehua.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli



































