Macaron-leivokset
Ainekset
Valmistus
Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.
Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa. (Jos haluat värillisiä macaron-leivoksia, katso värjäysvinkit viimeisestä valmistuvaiheesta.) Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Jos siivilään jää isompia mantelinpaloja, heitä ne pois. Nostele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi.
Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota noin euron kolikon kokoisia ympyröitä leivinpaperille pellille. Jätä ympyröiden väliin noin 3 cm leviämisvaraa. Kun pelti on täynnä, nosta se muutama sentti ilmaan ja kopauta pöytää vasten. Toista muutaman kerran. Puhkaise taikinoiden pinnalle nousevat ilmakuplat varovasti cocktailtikulla.
Anna macaron-pohjien kuivahtaa huoneenlämmössä noin tunti, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja muuttuu mattapintaiseksi.
Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paista pohjia uunin alatasolla noin 14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.
Levitä ennen tarjoilua pohjan sileälle pinnalle hilloa ja paina toinen pohja päälle.
Värjäysvinkit
- Macaronien värjäämiseen soveltuu parhaiten jauhemainen tai geelimäinen elintarvikeväri.
- Lisää ripaus jauhemaista elintarvikeväriä manteli-tomusokeriseokseen ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon tai tippa geelimäistä väriä taikinaan manteli-tomusokeriseoksen kanssa yhtä aikaa.
Vinkki! Käytä hillon sijaan lemon curd -sitruunatahnaa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
90
377
2,8 g
0,2 g
13,8 g
13,8 g
0,8 g
1,8 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(elintarvikeväriä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli