Macaron-leivokset | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Macaron-leivokset

Macaron-leivokset
Paloja
20
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
140°C
Macaronit ovat pieniä makeita ranskalaisia leivoksia. Täydellisten macaron-leivosten salaisuus on tarkasti punnitut raaka-aineet, leivospohjien kuivattaminen ennen paistoa ja huolellisuus jokaisessa työvaiheessa. Tarkka leipuri palkitaan suussa sulavin mantelileivoksin.
Jaa Somessa

Ainekset

90 g
valkuaista (3 kpl M-kokoisia munia)
1/4 tl
suolaa
30 g
sokeria
110 g
mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200 g
tomusokeria

LISÄKSI

1 dl
hilloa tai lemon curd -sitruunatahnaa
(elintarvikeväriä)

Näin teet

1

Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

90 g
valkuaista (3 kpl M-kokoisia munia)
1/4 tl
suolaa
30 g
sokeria
2

Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa (Huom! Jos värjäät taikinan, katso värjäysvinkit alta). Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Jos siivilään jää isompia mantelinpaloja, heitä ne pois. Nostele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi.

110 g
mantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200 g
tomusokeria
(elintarvikeväriä)
3

Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota noin euron kolikon kokoisia ympyröitä leivinpaperille pellille. Jätä ympyröiden väliin noin 3 cm leviämisvaraa. Kun pelti on täynnä, nosta se muutama sentti ilmaan ja kopauta pöytää vasten. Toista muutaman kerran. Puhkaise taikinoiden pinnalle nousevat ilmakuplat varovasti cocktailtikulla.

4

Anna macaron-pohjien kuivahtaa huoneenlämmössä noin tunti, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja muuttuu mattapintaiseksi.

5

Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paista pohjia uunin alatasolla noin 14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

6

Levitä ennen tarjoilua pohjan sileälle pinnalle täytettä ja paina toinen pohja päälle.

1 dl
hilloa tai lemon curd -sitruunatahnaa
7

Värjäysvinkit - Macaronien värjäämiseen soveltuu parhaiten jauhemainen tai geelimäinen elintarvikeväri. - Lisää ripaus jauhemaista elintarvikeväriä manteli-tomusokeriseokseen ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon tai tippa geelimäistä väriä taikinaan manteli-tomusokeriseoksen kanssa yhtä aikaa.

Resepti
Hellapoliisi, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 10.3.2014
Muokattu: 22.11.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj377 7546
Energiaa kcal90 1802
Rasvaa2.8 g56.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.2 g4.0 g
Hiilihydraatteja13.8 g276.0 g
Sokereita13.8 g276.0 g
Kuituja0.8 g16.0 g
Proteiinia1.8 g36.0 g
Suolaa0.1 g2.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (elintarvikeväriä)

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj377 7546
Energiaa kcal90 1802
Rasvaa2.8 g56.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa0.2 g4.0 g
Hiilihydraatteja13.8 g276.0 g
Sokereita13.8 g276.0 g
Kuituja0.8 g16.0 g
Proteiinia1.8 g36.0 g
Suolaa0.1 g2.0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • (elintarvikeväriä)

Resepti
Hellapoliisi, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.