Macaron-leivokset

arvosana5/5

(2)arviota
20 Palaa

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Macaronit ovat pieniä makeita ranskalaisia leivoksia. Täydellisten macaron-leivosten salaisuus on tarkasti punnitut raaka-aineet, leivospohjien kuivattaminen ennen paistoa ja huolellisuus jokaisessa työvaiheessa. Tarkka leipuri palkitaan suussa sulavin mantelileivoksin.

Ainekset

MääräAinesosa
90 gvalkuaista (3 kpl m-kokoisia munia)
1/4 tlsuolaa
30 gsokeria
110 gmantelijauhetta (kuorituista manteleista)
200 gtomusokeria

Lisäksi

1 dlhilloa
(elintarvikeväriä)

Valmistus (Uuni 140°C)

  1. 1

    Erottele huoneenlämpöiset valkuaiset isoon kulhoon. Lisää suola. Vatkaa sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa muodostua. Lisää sokeri muutamassa erässä samalla vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää.

    MääräAinesosa
    90 gvalkuaista (3 kpl m-kokoisia munia)
    1/4 tlsuolaa
    30 gsokeria
  2. 2

    Sekoita mantelijauhetta ja tomusokeria tehosekoittimessa tai leikkuuterällä varustetussa monitoimikoneen kulhossa. (Jos haluat värillisiä macaron-leivoksia, katso värjäysvinkit viimeisestä valmistuvaiheesta.) Siivilöi seos muutamassa erässä valkuaisvaahdon joukkoon. Jos siivilään jää isompia mantelinpaloja, heitä ne pois. Nostele taikina varovasti nuolijalla tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    110 gmantelijauhetta (kuorituista manteleista)
    200 gtomusokeria
    (elintarvikeväriä)
  3. 3

    Siirrä taikina pursotinpussiin. Pursota noin euron kolikon kokoisia ympyröitä leivinpaperille pellille. Jätä ympyröiden väliin noin 3 cm leviämisvaraa. Kun pelti on täynnä, nosta se muutama sentti ilmaan ja kopauta pöytää vasten. Toista muutaman kerran. Puhkaise taikinoiden pinnalle nousevat ilmakuplat varovasti cocktailtikulla.

  4. 4

    Anna macaron-pohjien kuivahtaa huoneenlämmössä noin tunti, kunnes niiden pinta hieman kuivuu ja muuttuu mattapintaiseksi.

  5. 5

    Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paista pohjia uunin alatasolla noin 14 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä ennen kuin irrotat ne leivinpaperista.

  6. 6

    Levitä ennen tarjoilua pohjan sileälle pinnalle hilloa ja paina toinen pohja päälle.

    MääräAinesosa
    1 dlhilloa
  7. 7

    Värjäysvinkit

    • Macaronien värjäämiseen soveltuu parhaiten jauhemainen tai geelimäinen elintarvikeväri.
    • Lisää ripaus jauhemaista elintarvikeväriä manteli-tomusokeriseokseen ennen sen lisäämistä valkuaisvaahtoon tai tippa geelimäistä väriä taikinaan manteli-tomusokeriseoksen kanssa yhtä aikaa.

Vinkki! Käytä hillon sijaan lemon curd -sitruunatahnaa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (elintarvikeväriä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä