Notkista mangotuorejuusto sähkövatkaimella kulhossa. Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Vatkaa sulatettu suklaa tuorejuuston joukkoon. Mausta vaniljalla. Laita seos jääkaappiin muutamaksi tunniksi jähmettymään.
Pyöritä jähmettyneestä seoksesta tasakokoisia palloja. Laita kookoshiutaleet kulhoon ja liuota elintarvikeväri vesitilkkaan. Lisää neste kookoshiutaleiden joukkoon ja sekoita kunnes kookoshiutaleet ovat värjäytyneet. Pyöritä suklaapallot kookoshiutaleissa ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.
Tökkää palleroihin jäätelö- tai tikkaritikut. Voit käyttää myös varrastikkuja.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
334
80
6,2 g
4,0 g
4,9 g
4,6 g
0,8 g
0,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Jäätelö- tai tikkaritikkua,
1 rkl Vettä,
Keltaista elintarvikeväriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli