Mangolotta

Nappaa talteen!
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Täyte: | |
|---|---|
| 1 kpl | säilöttyjä persikoita |
| Hyytelötäyte: | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 200 g | vaniljan makuista kasvisrasvalevitettä (tai maustamatonta tuorejuustoa) |
| 2 kpl | säilöttyä mangoa |
| 8 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
| Koristeeksi: | |
| strösseleitä, nonparelleja ym. | |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos varovaisesti munavaahtoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 10 minuuttia.Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi. Valuta säilykepersikat liemestään. Soseuta persikat ja levitä sose torttulevylle. Kääri rullaksi. Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi.Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperilevy. Vuoraa vuoan pohja ja reunat torttuviipaleilla.Valmista hyytelötäyte. Valuta mangopalat liemestään ja soseuta ne. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja vaniljakastike erikseen. Sekoita keskenään vaahdotettu vaniljakastike, tuorejuusto ja mangosose. Lisää kermavaahto varovasti. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita liivateseos täytteeseen.Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.Paistolämpötila 200 astettaPaistoaika 10 minuuttia.
Mangolotta
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Täyte: | |
| 1 kpl | säilöttyjä persikoita |
Hyytelötäyte: | |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
| 200 g | vaniljan makuista kasvisrasvalevitettä (tai maustamatonta tuorejuustoa) |
| 2 kpl | säilöttyä mangoa |
| 8 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | kiehuvaa vettä |
Koristeeksi: | |
| strösseleitä, nonparelleja ym. | |
Valmistus
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi jauhoseos varovaisesti munavaahtoon. Kaada taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista noin 10 minuuttia.Kumoa kypsä torttulevy leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Irrota pohjapaperi. Valuta säilykepersikat liemestään. Soseuta persikat ja levitä sose torttulevylle. Kääri rullaksi. Leikkaa kääretorttu ohuehkoiksi paloiksi.Leikkaa irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle leivinpaperilevy. Vuoraa vuoan pohja ja reunat torttuviipaleilla.Valmista hyytelötäyte. Valuta mangopalat liemestään ja soseuta ne. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja vaniljakastike erikseen. Sekoita keskenään vaahdotettu vaniljakastike, tuorejuusto ja mangosose. Lisää kermavaahto varovasti. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä. Liuota ne kiehuvan kuumaan veteen. Anna jäähtyä hetki ja sekoita liivateseos täytteeseen.Kaada seos vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja koristele.Paistolämpötila 200 astettaPaistoaika 10 minuuttia.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












