Mansikka-mascarpone-kerroskakku limellä
Mansikka-mascarpone-kerroskakku limellä
Yhteistyössä

Mansikka-mascarpone-kerroskakku limellä

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Kakkupohja

300 gpehmeää voita
450 gsokeria
1/2 kplvaniljatangon siemenet
6 kplkananmunaa
600 gvehnäjauhoja
3 tlleivinjauhetta
500 gturkkilaista jugurttia 10 %

Marinoidut mansikat

1 1/5 kgmansikoita
3 rklsokeria
2 kpllimen mehu ja raastettu kuori

Mascarponekerma

500 gmascarponea
7 1/2 dlkuohukermaa
80 gtomusokeria
2 rklraastettua sitruunankuorta
1/2 kplvaniljatangon siemenet

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 160 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa tai paista kakkupohja kahdessa erässä.

  2. 2

    Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljansiemenet kuohkeaksi vaahdoksi.

  3. 3

    Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa aina lisäämisten välissä.

  4. 4

    Lisää turkkilainen jugurtti.

  5. 5

    Jaa taikina kahteen osaan.

  6. 6

    Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää 300 g jauhoja molempiin kulhoihin. Sekoita tasaiseksi massaksi.

  7. 7

    Vuoraa kahden irtopohjallisen kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele vuoat huolellisesti.

  8. 8

    Kaada taikina vuokiin. Paista uunissa 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä painamalla puutikku kakun pohjaan asti: kakkupohja on valmis kun tikku on puhdas.

  9. 9

    Leikkaa mansikat 4 osaan. Lisää raastetut limenkuoret ja mehu. Mausta sokerilla. Jätä mansikat mehustumaan ja marinoitumaan.

  10. 10

    Laita mascarpone, kerma ja tomusokeri isoon kulhoon. Lisää raastetut sitruunankuoret ja vaniljatangosta kaavitut siemenet.

  11. 11

    Vatkaa mascarponekerma kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi.

  12. 12

    Halkaise jäähtyneet kakkupohjat pitkällä veitsellä.

  13. 13

    Aseta pohja kakkuvadille. Lisää marinoituja mansikoita ja mascarponekermaa.

  14. 14

    Aseta toinen kakkupohjasiivu päälle ja lisää jälleen mansikoita ja mascarponekermaa. Tee sama kolmannen kanssa. Muista säästää ylimpään kerrokseen riittävästi mascarponekermaa.

  15. 15

    Aseta viimeinen kakkupohja ja lisää loput mascarponekermasta.

  16. 16

    Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua niin se ehtii kostua.

  17. 17

    Koristele esim. kukilla juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä