Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mansikka-mascarpone-kerroskakku limellä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Kakkupohja

300 g
pehmeää voita
450 g
sokeria
1/2 kpl
vaniljatangon siemenet
6 kpl
kananmunaa
600 g
vehnäjauhoja
3 tl
leivinjauhetta
500 g
turkkilaista jugurttia 10 %

Marinoidut mansikat

1 1/5 kg
mansikoita
3 rkl
sokeria
2 kpl
limen mehu ja raastettu kuori

Mascarponekerma

500 g
mascarponea
7 1/2 dl
kuohukermaa
80 g
tomusokeria
2 rkl
raastettua sitruunankuorta
1/2 kpl
vaniljatangon siemenet

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 160 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa tai paista kakkupohja kahdessa erässä.

2

Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljansiemenet kuohkeaksi vaahdoksi.

3

Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa aina lisäämisten välissä.

4

Lisää turkkilainen jugurtti.

5

Jaa taikina kahteen osaan.

6

Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää 300 g jauhoja molempiin kulhoihin. Sekoita tasaiseksi massaksi.

7

Vuoraa kahden irtopohjallisen kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele vuoat huolellisesti.

8

Kaada taikina vuokiin. Paista uunissa 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä painamalla puutikku kakun pohjaan asti: kakkupohja on valmis kun tikku on puhdas.

9

Leikkaa mansikat 4 osaan. Lisää raastetut limenkuoret ja mehu. Mausta sokerilla. Jätä mansikat mehustumaan ja marinoitumaan.

10

Laita mascarpone, kerma ja tomusokeri isoon kulhoon. Lisää raastetut sitruunankuoret ja vaniljatangosta kaavitut siemenet.

11

Vatkaa mascarponekerma kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi.

12

Halkaise jäähtyneet kakkupohjat pitkällä veitsellä.

13

Aseta pohja kakkuvadille. Lisää marinoituja mansikoita ja mascarponekermaa.

14

Aseta toinen kakkupohjasiivu päälle ja lisää jälleen mansikoita ja mascarponekermaa. Tee sama kolmannen kanssa. Muista säästää ylimpään kerrokseen riittävästi mascarponekermaa.

15

Aseta viimeinen kakkupohja ja lisää loput mascarponekermasta.

16

Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua niin se ehtii kostua.

17

Koristele esim. kukilla juuri ennen tarjoilua.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.