Kuumenna uuni 160 asteeseen. Käytä kiertoilmatoimintoa tai paista kakkupohja kahdessa erässä.
Vatkaa kuutioitu voi, sokeri ja vaniljansiemenet kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää kananmunat yksi kerrallaan, vatkaa aina lisäämisten välissä.
Lisää turkkilainen jugurtti.
Jaa taikina kahteen osaan.
Sekoita jauhot ja leivinjauhe. Lisää 300 g jauhoja molempiin kulhoihin. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Vuoraa kahden irtopohjallisen kakkuvuoan pohjat leivinpaperilla. Voitele vuoat huolellisesti.
Kaada taikina vuokiin. Paista uunissa 60–70 minuuttia. Kokeile kypsyyttä painamalla puutikku kakun pohjaan asti: kakkupohja on valmis kun tikku on puhdas.
Leikkaa mansikat 4 osaan. Lisää raastetut limenkuoret ja mehu. Mausta sokerilla. Jätä mansikat mehustumaan ja marinoitumaan.
Laita mascarpone, kerma ja tomusokeri isoon kulhoon. Lisää raastetut sitruunankuoret ja vaniljatangosta kaavitut siemenet.
Vatkaa mascarponekerma kuohkeaksi, kovaksi vaahdoksi.
Halkaise jäähtyneet kakkupohjat pitkällä veitsellä.
Aseta pohja kakkuvadille. Lisää marinoituja mansikoita ja mascarponekermaa.
Aseta toinen kakkupohjasiivu päälle ja lisää jälleen mansikoita ja mascarponekermaa. Tee sama kolmannen kanssa. Muista säästää ylimpään kerrokseen riittävästi mascarponekermaa.
Aseta viimeinen kakkupohja ja lisää loput mascarponekermasta.
Kakku kannattaa tehdä päivää ennen tarjoilua niin se ehtii kostua.
Koristele esim. kukilla juuri ennen tarjoilua.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.