Mansikka-valkosuklaa-lakukakku | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mansikka-valkosuklaa-lakukakku

Mansikka-valkosuklaa-lakukakku

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Juhlapöydän ihanin yllätys on karkkia ja mansikoita pursuava kakku. Pohjassa maistuu appelsiini ja moussetäytteessä valkosuklaa. Päälle kasataan keko tuoreita mansikoita ja lakritsia.

Ainekset

kakkupohja

200 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Appelsiinin kuori
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

kostutus

1 dl
Appelsiinin mehua

täyte

2 kpl
(à 400 g) mansikoita

valkosuklaamousse

4 dl
Vispikermaa
200 g
Valkosuklaata
2 tl
Vaniljasokeria

lisäksi

1 rkl
Margariinia vuokaan
2 rkl
Korppujauhoa vuokaan
1 dl
Lakritsia paloina
1/2 dl
Lakritsikastiketta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee mousse edellisenä päivänä. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa kermaan ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin.

4 dl
Vispikermaa
200 g
Valkosuklaata
2 tl
Vaniljasokeria
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakku- tai irtopohjavuoka (halk. 18 cm tai vet. 2 l).

2 rkl
Korppujauhoa vuokaan
1 rkl
Margariinia vuokaan
3

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Raasta appelsiinin kuori vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45–50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

200 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Appelsiinin kuori
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
4

Ota valkosuklaakerma jääkaapista ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

5

Purista kostutukseen tuleva appelsiinin mehu. Viipaloi noin puolet mansikoista.

1 dl
Appelsiinin mehua
2 kpl
(à 400 g) mansikoita
6

Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alin kerros mehulla. Levitä puolet viipaloiduista mansikoista ja kolmannes vaahdosta pohjalle. Laita toinen kerros päälle, kostuta ja täytä. Laita ylin kerros paikoilleen ja levitä loppu suklaavaahto kakulle. Kasaa päälle mansikoita ja lakritsia. Valuta lakritsikastike kakulle juuri ennen tarjoamista.

1 dl
Lakritsia paloina
1/2 dl
Lakritsikastiketta
7

Vinkki! Leivo kakkupohja ja valmista valkosuklaatäyte jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Vaahdota täyte mousseksi vasta vähän ennen kakun kokoamista.

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.4.2018
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3016

721

50,0 g

28,1 g

57,6 g

37,5 g

1,4 g

9,1 g

0,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Appelsiinin kuori,

2 tl Leivinjauhetta,

2 tl Vaniljasokeria,

1 rkl Margariinia vuokaan,

1 dl Lakritsia paloina,

0,5 dl Lakritsikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli