Mansikka-valkosuklaa-lakukakku - Yhteishyvä

Mansikka-valkosuklaa-lakukakku

???
Paloja
8
Juhlapöydän ihanin yllätys on karkkia ja mansikoita pursuava kakku. Pohjassa maistuu appelsiini ja moussetäytteessä valkosuklaa. Päälle kasataan keko tuoreita mansikoita ja lakritsia.
Jaa Somessa

Ainekset

KAKKUPOHJA

200 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Appelsiinin kuori
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta

KOSTUTUS

1 dl
Appelsiinin mehua

TÄYTE

2 kpl
(à 400 g) mansikoita

VALKOSUKLAAMOUSSE

4 dl
Vispikermaa
200 g
Valkosuklaata
2 tl
Vaniljasokeria

LISÄKSI

1 rkl
Margariinia vuokaan
2 rkl
Korppujauhoa vuokaan
1 dl
Lakritsia paloina
1/2 dl
Lakritsikastiketta

Näin teet

1

Tee mousse edellisenä päivänä. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa kermaan ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin.

4 dl
Vispikermaa
200 g
Valkosuklaata
2 tl
Vaniljasokeria
2

Säädä uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakku- tai irtopohjavuoka (halk. 18 cm tai vet. 2 l).

2 rkl
Korppujauhoa vuokaan
1 rkl
Margariinia vuokaan
3

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Raasta appelsiinin kuori vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45–50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

200 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
3 kpl
Kananmunaa
1 kpl
Appelsiinin kuori
3 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
4

Ota valkosuklaakerma jääkaapista ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

5

Purista kostutukseen tuleva appelsiinin mehu. Viipaloi noin puolet mansikoista.

1 dl
Appelsiinin mehua
2 kpl
(à 400 g) mansikoita
6

Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alin kerros mehulla. Levitä puolet viipaloiduista mansikoista ja kolmannes vaahdosta pohjalle. Laita toinen kerros päälle, kostuta ja täytä. Laita ylin kerros paikoilleen ja levitä loppu suklaavaahto kakulle. Kasaa päälle mansikoita ja lakritsia. Valuta lakritsikastike kakulle juuri ennen tarjoamista.

1 dl
Lakritsia paloina
1/2 dl
Lakritsikastiketta
7

Vinkki! Leivo kakkupohja ja valmista valkosuklaatäyte jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Vaahdota täyte mousseksi vasta vähän ennen kakun kokoamista.

Resepti
Anu Brask
Kuvat
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.4.2018
Muokattu: 16.7.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja58 g461 g
Proteiinia9 g73 g
Rasvaa50 g400 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj3016 24128
Energiaa kcal721 5764

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Appelsiinin kuori

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 1 rkl Margariinia vuokaan

  • 1 dl Lakritsia paloina

  • 0,5 dl Lakritsikastiketta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja58 g461 g
Proteiinia9 g73 g
Rasvaa50 g400 g
Kuituja1 g11 g
Energiaa kj3016 24128
Energiaa kcal721 5764

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Appelsiinin kuori

  • 2 tl Leivinjauhetta

  • 2 tl Vaniljasokeria

  • 1 rkl Margariinia vuokaan

  • 1 dl Lakritsia paloina

  • 0,5 dl Lakritsikastiketta

Resepti
Anu Brask

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.