Mansikka-valkosuklaa-lakukakku

arvosana4/5

(2)arviota
8 Palaa

Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Juhlapöydän ihanin yllätys on lakritsia pursuava mansikkakakku. Pohjassa maistuu appelsiini ja moussetäytteessä valkosuklaa. Päälle kasataan keko tuoreita mansikoita ja lakua.

Ainekset

MääräAinesosa

Kakkupohja

200 gleivontamargariinia
2 dlsokeria
3 kplkananmunaa
1 kplappelsiini
3 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta

Täyte

800 gmansikoita

Valkosuklaamousse

4 dlvispikermaa
200 gvalkosuklaata
2 tlvaniljasokeria

Lisäksi

1 rklmargariinia
2 rklkorppujauhoja
1 dllakritsia
1/2 dllakritsikastiketta

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Tee mousse edellisenä päivänä. Kuumenna kerma kattilassa juuri ja juuri kiehuvaksi. Siirrä kattila pois liedeltä. Paloittele suklaa kermaan ja sekoita kunnes se sulaa. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi ja siirrä se sitten jääkaappiin.

    MääräAinesosa
    4 dlvispikermaa
    200 gvalkosuklaata
    2 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota kakku- tai irtopohjavuoka (halk. 18 cm tai vet. 2 l).

    MääräAinesosa
    2 rklkorppujauhoja
    1 rklmargariinia
  3. 3

    Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Pese ja raasta appelsiinin kuori vaahtoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 45–50 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassa noin 15 minuuttia ennen kumoamista.

    MääräAinesosa
    200 gleivontamargariinia
    2 dlsokeria
    3 kplkananmunaa
    1 kplappelsiini
    3 dlvehnäjauhoja
    2 tlleivinjauhetta
  4. 4

    Ota valkosuklaakerma jääkaapista ja vatkaa seos sähkövatkaimella kuohkeaksi.

  5. 5

    Purista appelsiinista mehu ja säästä se kakun kostutukseen. Viipaloi noin puolet mansikoista.

    MääräAinesosa
    800 gmansikoita
  6. 6

    Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi. Kostuta alin kerros mehulla. Levitä puolet viipaloiduista mansikoista ja kolmannes vaahdosta pohjalle. Laita toinen kerros päälle, kostuta ja täytä. Laita ylin kerros paikoilleen ja levitä loppu suklaavaahto kakulle. Kasaa päälle mansikoita ja lakritsia. Valuta lakritsikastike kakulle juuri ennen tarjoamista.

    MääräAinesosa
    1 dllakritsia
    1/2 dllakritsikastiketta

Leivo kakkupohja ja valmista valkosuklaatäyte jo edellisenä päivänä jääkaappiin. Vaahdota täyte mousseksi vasta vähän ennen kakun kokoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Vaniljasokeria, 1 dl lakritsia, 0.5 dl lakritsikastiketta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.7.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025

Samankaltaisia reseptejä