Mansikkakeitto

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 ltuoreita mansikoita
3/4 dlruokokidesokeria
1/2 tljauhettua kardemummaa
4 dlvettä

Suurustamiseen

1 rklperunajauhoja
1 rklvettä

Tarjoiluun

1 kpl(200 g) mausteista rahkaa (esim. lime-valkosuklaa tai sitruuna)
4 kpl(kaura)keksiä

Valmistus

  1. 1

    Perkaa ja viipaloi mansikat. Säästä muutama mansikka koristeeksi. Mittaa kattilaan mansikat, sokeri, kardemumma ja vesi. Kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Purista mansikat kulhon päällä olevan siivilän läpi lusikalla painaen niin, että saat tasaista sosetta.Siirrä sose takaisin kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauhoilla. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois levyltä. Ripottele keiton päälle hieman sokeria kuorettumisen estämiseksi. Tarjoa keitto jäähtyneenä. Nosta keiton päälle nokare rahkaa ja murenna päälle keksiä. Koristele halutessasi mansikoilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä