Mansikkalevykakku
Useita tunteja (josta 60 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kokoa kakkulevyistä, mansikoista ja vaniljaisesta rahkatäytteestä helppo kerroskakku kesäjuhlaan – tai leikkaa kakkulevy mansikkaleivoksiksi. Yhdestä pellillisestä riittää mansikkakakku 20 hengelle.
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| Väliin | |
|---|---|
| 1 1/2 dl | mansikkahilloa |
| 1/2 l | mansikoita |
| Päälle | |
| 5 dl | vispikermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 500 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 7 kpl | liivatelehteä |
| Pinnalle | |
| mansikoita | |
- 1.
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
- 2.
Soseuta mansikat ja sekoita hilloon. Levitä seos pohjan päälle.
- 3.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, loppu sokeri ja vaniljasokeri. Liuota liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun. Jäähdytä liivateliuos parilla lusikallisella rahkaseosta ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle ja anna hyytyä pari tuntia.
- 4.
Leikkaa pohja neljäksi erikokoiseksi palaksi ja nosta palat päällekkäin. Koristele mansikoilla.
Mansikkalevykakku
Kokoa kakkulevyistä, mansikoista ja vaniljaisesta rahkatäytteestä helppo kerroskakku kesäjuhlaan – tai leikkaa kakkulevy mansikkaleivoksiksi. Yhdestä pellillisestä riittää mansikkakakku 20 hengelle.
Ainekset (20 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | kananmunaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 3/4 dl | vehnäjauhoja |
| 3/4 dl | perunajauhoja |
| 1 tl | leivinjauhetta |
Väliin | |
| 1 1/2 dl | mansikkahilloa |
| 1/2 l | mansikoita |
Päälle | |
| 5 dl | vispikermaa |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 500 g | maitorahkaa |
| 1 kpl | sitruunan mehu |
| 7 kpl | liivatelehteä |
Pinnalle | |
| mansikoita | |
Valmistus
- 1
Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 1 1/2 dl sokeria 3/4 dl vehnäjauhoja 3/4 dl perunajauhoja 1 tl leivinjauhetta - 2
Soseuta mansikat ja sekoita hilloon. Levitä seos pohjan päälle.
Määrä Ainesosa 1/2 l mansikoita 1 1/2 dl mansikkahilloa - 3
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, loppu sokeri ja vaniljasokeri. Liuota liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun. Jäähdytä liivateliuos parilla lusikallisella rahkaseosta ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle ja anna hyytyä pari tuntia.
Määrä Ainesosa 7 kpl liivatelehteä 5 dl vispikermaa 1 1/2 dl sokeria 500 g maitorahkaa 2 tl vaniljasokeria 1 kpl sitruunan mehu - 4
Leikkaa pohja neljäksi erikokoiseksi palaksi ja nosta palat päällekkäin. Koristele mansikoilla.
Määrä Ainesosa mansikoita
Vinkki: Mansikkakakkulevyn voi leikata myös leivoksiksi.
Ravintosisältö
222
Energiaa kcal
927
Energiaa kj
10,7 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,9 g
Hiilihydraatteja
20,1 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
222
Energiaa kcal
927
Energiaa kj
10,7 g
Rasvaa
7,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,9 g
Hiilihydraatteja
20,1 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
6,2 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























