Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja sekoita vaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle.
Soseuta mansikat ja sekoita hilloon. Levitä seos pohjan päälle.
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma ja puolet sokerista vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, loppu sokeri ja vaniljasokeri. Liuota liivatteet kiehautettuun sitruunamehuun. Jäähdytä liivateliuos parilla lusikallisella rahkaseosta ja sekoita täytteeseen. Levitä täyte torttupohjalle ja anna hyytyä pari tuntia.
Leikkaa pohja neljäksi erikokoiseksi palaksi ja nosta palat päällekkäin. Koristele mansikoilla.
Vinkki: Mansikkakakkulevyn voi leikata myös leivoksiksi.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
222
927
10,7 g
7,0 g
23,9 g
20,1 g
0,5 g
6,2 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
Mansikoita.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli