Manteli-mansikkatorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Manteli-mansikkatorttu

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta

Ainekset

150 g
Mantelimassaa
1 dl
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

lisäksi

2 dl
Kuohukermaa
200 g
Mansikoita

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on noin 20 cm. Raasta mantelimassa. Sekoita joukkoon munat ja ranskankerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta kevyesti sokerilla. Lusikoi tai pursota kerma kakun päälle. Asettele päälle kokonaiset tai halkaistut mansikat.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.