Manteli-mansikkatorttu - Yhteishyvä

Manteli-mansikkatorttu

???
Annokset
5
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Mantelimassaa
1 dl
Ranskankermaa
2 kpl
Kananmunaa
1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Leivinjauhetta

LISÄKSI

2 dl
Kuohukermaa
200 g
Mansikoita

Näin teet

1

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka, jonka halkaisija on noin 20 cm. Raasta mantelimassa. Sekoita joukkoon munat ja ranskankerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Siirrä kakku tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta kevyesti sokerilla. Lusikoi tai pursota kerma kakun päälle. Asettele päälle kokonaiset tai halkaistut mansikat.

Resepti
Aila Pakarinen
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
Julkaistu: 2.6.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa