Marenki-marjapiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marenki-marjapiiras

Marenki-marjapiiras
Paloja
8
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
180°C
Raikasta marenkikakun muropohja sitruunalla tai appelsiinilla. Piilota mehevän marengin alle pakastemarjoja.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 rkl
Sitruunan tai appelsiinin kuorta
2 kpl
Kananmunan keltuaista

TÄYTE

2 - 3 rkl
Hilloa (esim. omena tai marja)
4 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
1 rkl
Perunajauhoja
2 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria

KORISTELUUN

Marjoja
Tomusokeria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).

2

Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.

100 g
Margariinia
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 rkl
Sitruunan tai appelsiinin kuorta
2 kpl
Kananmunan keltuaista
3

Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.

2 - 3 rkl
Hilloa (esim. omena tai marja)
4 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
1 rkl
Perunajauhoja
4

Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.

2 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria
5

Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

Marjoja
Tomusokeria
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.3.2018
Muokattu: 14.2.2020

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1269 10154
Energiaa kcal303 2425
Rasvaa11.0 g88.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.8 g22.0 g
Hiilihydraatteja44.3 g354.0 g
Sokereita29.5 g236.0 g
Kuituja1.6 g13.0 g
Proteiinia5.0 g40.0 g
Suolaa0.2 g1.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl suolaa

  • 0,5 rkl Sitruunan tai appelsiinin kuorta

  • 0,5 tl Vaniljasokeria

  • Marjoja

  • Tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Energiaa kj1269 10154
Energiaa kcal303 2425
Rasvaa11.0 g88.0 g
Tyydyttynyttä rasvaa2.8 g22.0 g
Hiilihydraatteja44.3 g354.0 g
Sokereita29.5 g236.0 g
Kuituja1.6 g13.0 g
Proteiinia5.0 g40.0 g
Suolaa0.2 g1.4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0.25 tl suolaa

  • 0,5 rkl Sitruunan tai appelsiinin kuorta

  • 0,5 tl Vaniljasokeria

  • Marjoja

  • Tomusokeria

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.