Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marenki-marjapiiras

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Raikasta marenkikakun muropohja sitruunalla tai appelsiinilla. Piilota mehevän marengin alle pakastemarjoja.

Ainekset

Pohja

100 g
Margariinia
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 rkl
Sitruunan tai appelsiinin kuorta
2 kpl
Kananmunan keltuaista

Täyte

2 - 3 rkl
Hilloa (esim. omena tai marja)
4 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
1 rkl
Perunajauhoja
2 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria

Koristeluun

Marjoja
Tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).

2

Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.

100 g
Margariinia
2 1/4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/4 tl
suolaa
1/2 rkl
Sitruunan tai appelsiinin kuorta
2 kpl
Kananmunan keltuaista
3

Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.

2 - 3 rkl
Hilloa (esim. omena tai marja)
4 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
1 rkl
Perunajauhoja
4

Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.

2 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria
5

Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

Marjoja
Tomusokeria
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.3.2018
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

303

1269

11,0 g

2,8 g

44,3 g

29,5 g

1,6 g

5,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl suolaa,

0,5 rkl Sitruunan tai appelsiinin kuorta,

0,5 tl Vaniljasokeria,

Marjoja,

Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli