Marenki-marjapiiras

arvosana4/5

(3)arviota
8 Palaa

60 min

Raikasta marenkikakun muropohja sitruunalla tai appelsiinilla. Piilota mehevän marengin alle pakastemarjoja.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

100 gmargariinia
2 1/4 dlvehnäjauhoja
1 dltomusokeria
1/4 tlsuolaa
1/2 rklsitruunan tai appelsiinin kuorta
2 kplkananmunan keltuaista

Täyte

2 - 3 rklhilloa (esim. omena tai marja)
4 dlpakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
1 rklperunajauhoja
2 kplkananmunan valkuaista
1 1/2 dlsokeria
1/2 tlvaniljasokeria

Koristeluun

marjoja
tomusokeria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).

  2. 2

    Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    2 1/4 dlvehnäjauhoja
    1 dltomusokeria
    1/4 tlsuolaa
    1/2 rklsitruunan tai appelsiinin kuorta
    2 kplkananmunan keltuaista
  3. 3

    Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.

    MääräAinesosa
    2 - 3 rklhilloa (esim. omena tai marja)
    4 dlpakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
    1 rklperunajauhoja
  4. 4

    Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunan valkuaista
    1 1/2 dlsokeria
    1/2 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    marjoja
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa, 0,5 rkl Sitruunan tai appelsiinin kuorta, 0,5 tl Vaniljasokeria, Marjoja, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Mikko Hannula
11.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä