Marenki-marjapiirakka

arvosana4/5

(3)arviota
8 Palaa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Raikasta marenki-marjapiirakan muropohja sitruunalla. Rapean marenkikeon alle piilotetaan hilloa, vademia ja mustikoita.

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja

1/2 kplsitruunan kuori
100 gmargariinia
2 1/4 dlvehnäjauhoja
1 dltomusokeria
1/4 tlsuolaa
2 kplkananmunan keltuaista

Täyte

3 rklmarjahilloa
1 rklperunajauhoja
200 gmustikoita
200 gvadelmia

Marenki

2 kplkananmunan valkuaista
1 1/2 dlsokeria
1/2 tlvaniljasokeria

Koristeluun

pensasmustikoita
vadelmia
tomusokeria

Valmistus (Uuni 180°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele pyöreä piirakkavuoka (halkaisija noin 20 cm).

  2. 2

    Pese ja raasta sitruunan kuori. Kuutioi kylmä margariini. Nypi margariini, jauhot, sokeri, suola ja sitruunankuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikinaksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    1/2 kplsitruunan kuori
    2 1/4 dlvehnäjauhoja
    1 dltomusokeria
    1/4 tlsuolaa
    2 kplkananmunan keltuaista
  3. 3

    Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle täytteen hillo. Sekoita perunajauhot marjoihin ja ripottele marjat hillon päälle.

    MääräAinesosa
    3 rklmarjahilloa
    200 gmustikoita
    200 gvadelmia
    1 rklperunajauhoja
  4. 4

    Valmista marenki. Vaahdota valkuaiset sähkövatkaimella ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.

    MääräAinesosa
    2 kplkananmunan valkuaista
    1 1/2 dlsokeria
    1/2 tlvaniljasokeria
  5. 5

    Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

    MääräAinesosa
    pensasmustikoita
    vadelmia
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: pensasmustikoita, vadelmia, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 11.12.2025

Samankaltaisia reseptejä