Marenki-marjapiiras
60 min

Nappaa talteen!
Raikasta marenkikakun muropohja sitruunalla tai appelsiinilla. Piilota mehevän marengin alle pakastemarjoja.
| Pohja | |
|---|---|
| 100 g | margariinia |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | sitruunan tai appelsiinin kuorta |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
| Täyte | |
| 2 - 3 rkl | hilloa (esim. omena tai marja) |
| 4 dl | pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja) |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
| Koristeluun | |
| marjoja | |
| tomusokeria | |
- 1.
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).
- 2.
Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.
- 3.
Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.
- 4.
Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.
- 5.
Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.
Marenki-marjapiiras
arvosana4/5
60 min
Raikasta marenkikakun muropohja sitruunalla tai appelsiinilla. Piilota mehevän marengin alle pakastemarjoja.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja | |
| 100 g | margariinia |
| 2 1/4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 dl | tomusokeria |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/2 rkl | sitruunan tai appelsiinin kuorta |
| 2 kpl | kananmunan keltuaista |
Täyte | |
| 2 - 3 rkl | hilloa (esim. omena tai marja) |
| 4 dl | pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja) |
| 1 rkl | perunajauhoja |
| 2 kpl | kananmunan valkuaista |
| 1 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 tl | vaniljasokeria |
Koristeluun | |
| marjoja | |
| tomusokeria | |
Valmistus (Uuni 180°C)
- 1
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).
- 2
Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.
Määrä Ainesosa 100 g margariinia 2 1/4 dl vehnäjauhoja 1 dl tomusokeria 1/4 tl suolaa 1/2 rkl sitruunan tai appelsiinin kuorta 2 kpl kananmunan keltuaista - 3
Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.
Määrä Ainesosa 2 - 3 rkl hilloa (esim. omena tai marja) 4 dl pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja) 1 rkl perunajauhoja - 4
Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.
Määrä Ainesosa 2 kpl kananmunan valkuaista 1 1/2 dl sokeria 1/2 tl vaniljasokeria - 5
Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.
Määrä Ainesosa marjoja tomusokeria
Ravintosisältö
303
Energiaa kcal
1269
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
29,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
303
Energiaa kcal
1269
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
44,3 g
Hiilihydraatteja
29,5 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
5,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl suolaa, 0,5 rkl Sitruunan tai appelsiinin kuorta, 0,5 tl Vaniljasokeria, Marjoja, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























