Marenki-marjapiiras - Yhteishyvä

Marenki-marjapiiras

Paloja
8
Raikasta muropohja sitruunalla tai appelsiinilla ja piilota pakastemarjat mehevän marengin alle.
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA

100 g
Margariinia
2 1/4 dl
(2 ¼ dl) vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/2 rkl
Sitruunan tai appelsiinin kuorta
2 kpl
Kananmunan keltuaista

TÄYTE

2 - 3 rkl
Hilloa (esim. omena tai marja)
4 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
1 rkl
Perunajauhoja
2 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria

KORISTELUUN

Marjoja
Tomusokeria

Näin teet

1

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).

2

Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.

100 g
Margariinia
2 1/4 dl
(2 ¼ dl) vehnäjauhoja
1 dl
Tomusokeria
1/4 tl
(¼ tl) suolaa
1/2 rkl
Sitruunan tai appelsiinin kuorta
2 kpl
Kananmunan keltuaista
3

Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.

2 - 3 rkl
Hilloa (esim. omena tai marja)
4 dl
Pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
1 rkl
Perunajauhoja
4

Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.

2 kpl
Kananmunan valkuaista
1 1/2 dl
Sokeria
1/2 tl
Vaniljasokeria
5

Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.

Marjoja
Tomusokeria
Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 20.3.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,5 rkl Sitruunan tai appelsiinin kuorta

  • 0,5 tl Vaniljasokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja0 g0 g
Proteiinia0 g0 g
Rasvaa0 g0 g
Kuituja0 g0 g
Energiaa kj0 0
Energiaa kcal0 0

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,25 tl (¼ tl) suolaa

  • 0,5 rkl Sitruunan tai appelsiinin kuorta

  • 0,5 tl Vaniljasokeria

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.