Marjaiset marmeladimakeiset
Marjaiset marmeladimakeiset
Yhteistyössä

Marjaiset marmeladimakeiset

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Marmeladimakeisten valmistus on yksi hauska keino hyödyntää syksyn sadon marjasaalis. Marmeladimakeiset voi tehdä myös valmiista mehusta. Valmista marmeladeja erilaisista mehuista, niin saat näyttävän maku- ja värikirjon.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlmarjamehua tai marjasosetta (esim. alitalon mansikka- tai omenamehu)
3 dlhillo-marmeladisokeria
15 gpektiiniä tai omenapektiiniä (kaupoista ja apteekeista)
2 tlsitruunan mehua
100 gerikoishienoa sokeria

Valmistus

  1. 1

    Mittaa kattilaan marjamehu, sokeri, pektiini ja sitruunan mehu. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Seos suurustuu noin 20 minuutin kohdalla, joten kannattaa hämmennellä tasaisin väliajoin, ettei seos pala pohjaan.

    MääräAinesosa
    3 dlmarjamehua tai marjasosetta (esim. alitalon mansikka- tai omenamehu)
    3 dlhillo-marmeladisokeria
    15 gpektiiniä tai omenapektiiniä (kaupoista ja apteekeista)
    2 tlsitruunan mehua
  2. 2

    Kaada seos öljytylle leivinpaperille ja jäähdytä huoneenlämmössä. Laita marmeladit jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi hyytymään.

  3. 3

    Leikkaa öljytyllä veitsellä marmeladeista haluamiasi paloja ja anna kuivua huoneenlämmössä vielä muutama tunti, jotta pinta ei jää liian kosteaksi. Pyöritä marmeladimakeiset erikoishienossa sokerissa ja tarjoile.

    MääräAinesosa
    100 gerikoishienoa sokeria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
TOK
15.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä