Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Marmeladimakeisten valmistus on yksi hauska keino hyödyntää syksyn sadon marjasaalis. Marmeladimakeiset voi tehdä myös valmiista mehusta. Valmista marmeladeja erilaisista mehuista, niin saat näyttävän maku- ja värikirjon.
| 3 dl | marjamehua tai marjasosetta (esim. alitalon mansikka- tai omenamehu) |
| 3 dl | hillo-marmeladisokeria |
| 15 g | pektiiniä tai omenapektiiniä (kaupoista ja apteekeista) |
| 2 tl | sitruunan mehua |
| 100 g | erikoishienoa sokeria |
Mittaa kattilaan marjamehu, sokeri, pektiini ja sitruunan mehu. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Seos suurustuu noin 20 minuutin kohdalla, joten kannattaa hämmennellä tasaisin väliajoin, ettei seos pala pohjaan.
Kaada seos öljytylle leivinpaperille ja jäähdytä huoneenlämmössä. Laita marmeladit jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi hyytymään.
Leikkaa öljytyllä veitsellä marmeladeista haluamiasi paloja ja anna kuivua huoneenlämmössä vielä muutama tunti, jotta pinta ei jää liian kosteaksi. Pyöritä marmeladimakeiset erikoishienossa sokerissa ja tarjoile.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Marmeladimakeisten valmistus on yksi hauska keino hyödyntää syksyn sadon marjasaalis. Marmeladimakeiset voi tehdä myös valmiista mehusta. Valmista marmeladeja erilaisista mehuista, niin saat näyttävän maku- ja värikirjon.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | marjamehua tai marjasosetta (esim. alitalon mansikka- tai omenamehu) |
| 3 dl | hillo-marmeladisokeria |
| 15 g | pektiiniä tai omenapektiiniä (kaupoista ja apteekeista) |
| 2 tl | sitruunan mehua |
| 100 g | erikoishienoa sokeria |
Mittaa kattilaan marjamehu, sokeri, pektiini ja sitruunan mehu. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Seos suurustuu noin 20 minuutin kohdalla, joten kannattaa hämmennellä tasaisin väliajoin, ettei seos pala pohjaan.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | marjamehua tai marjasosetta (esim. alitalon mansikka- tai omenamehu) |
| 3 dl | hillo-marmeladisokeria |
| 15 g | pektiiniä tai omenapektiiniä (kaupoista ja apteekeista) |
| 2 tl | sitruunan mehua |
Kaada seos öljytylle leivinpaperille ja jäähdytä huoneenlämmössä. Laita marmeladit jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi hyytymään.
Leikkaa öljytyllä veitsellä marmeladeista haluamiasi paloja ja anna kuivua huoneenlämmössä vielä muutama tunti, jotta pinta ei jää liian kosteaksi. Pyöritä marmeladimakeiset erikoishienossa sokerissa ja tarjoile.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | erikoishienoa sokeria |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.