Marjaiset marmeladimakeiset - Yhteishyvä

Marjaiset marmeladimakeiset

Marjaiset marmeladimakeiset
Annokset
4
Marmeladimakeisten valmistus on yksi hauska keino hyödyntää syksyn sadon marjasaalis. Marmeladimakeiset voi tehdä myös valmiista mehusta. Valmista marmeladeja erilaisista mehuista, niin saat näyttävän maku- ja värikirjon.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
marjamehua tai marjasosetta (esim. Alitalon mansikka- tai omenamehu)
3 dl
hillo-marmeladisokeria
15 g
pektiiniä tai omenapektiiniä (kaupoista ja apteekeista)
2 tl
sitruunan mehua
100 g
erikoishienoa sokeria

Näin teet

1

Mittaa kattilaan marjamehu, sokeri, pektiini ja sitruunan mehu. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia. Seos suurustuu noin 20 minuutin kohdalla, joten kannattaa hämmennellä tasaisin väliajoin, ettei seos pala pohjaan.

3 dl
marjamehua tai marjasosetta (esim. Alitalon mansikka- tai omenamehu)
3 dl
hillo-marmeladisokeria
15 g
pektiiniä tai omenapektiiniä (kaupoista ja apteekeista)
2 tl
sitruunan mehua
2

Kaada seos öljytylle leivinpaperille ja jäähdytä huoneenlämmössä. Laita marmeladit jääkaappiin vähintään vuorokaudeksi hyytymään.

3

Leikkaa öljytyllä veitsellä marmeladeista haluamiasi paloja ja anna kuivua huoneenlämmössä vielä muutama tunti, jotta pinta ei jää liian kosteaksi. Pyöritä marmeladimakeiset erikoishienossa sokerissa ja tarjoile.

100 g
erikoishienoa sokeria
Kuvat
TOK
Julkaistu: 15.11.2018
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa