Soseuta marjat ja siivilöi pois siemenet. Kuumenna sokeri ja vesi ja kiehauta kiivaasti kuplivaksi siirapiksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada joukkoon kuuma siirappi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita valkuaisseos ja soseutetut marjat, lisää ne kermavaahtoon ja nostele varovasti sekaisin. Kaada marjajäädyke haluamasi malliseen vuokaan ja pakasta vähintään neljä tuntia.
Ota jäädyke sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta saat sen helposti ulos vuoasta. Koristele marjajäädyke marengilla, mintunlehdillä ja tuoreilla marjoilla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
112
468
—
—
26,5 g
26,5 g
—
1,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja),
2,5 dl kermaa,
1 tl vaniljasokeria,
marenkia,
mintunlehtiä,
tuoreita marjoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli