Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

30 min

Nappaa talteen!
Hyödynnä kaikki marjat yhdessä jälkiruoassa ja valmista niistä jäädyke. Parhaimmalta marjajäädyke maistuu oman pihan tuoreista marjoista, mutta hätätapauksessa tai talven tullessa sen voi hyvin valmistaa myös pakastemarjoista.
| 1 l | marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja) |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 kpl | valkuaista |
| 2 1/2 dl | kermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| Koristeeksi | |
|---|---|
| marenkia | |
| mintunlehtiä | |
| tuoreita marjoja | |
Soseuta marjat ja siivilöi pois siemenet. Kuumenna sokeri ja vesi ja kiehauta kiivaasti kuplivaksi siirapiksi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada joukkoon kuuma siirappi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita valkuaisseos ja soseutetut marjat, lisää ne kermavaahtoon ja nostele varovasti sekaisin. Kaada marjajäädyke haluamasi malliseen vuokaan ja pakasta vähintään neljä tuntia.
Ota jäädyke sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta saat sen helposti ulos vuoasta. Koristele marjajäädyke marengilla, mintunlehdillä ja tuoreilla marjoilla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö taustakuva

Hyödynnä kaikki marjat yhdessä jälkiruoassa ja valmista niistä jäädyke. Parhaimmalta marjajäädyke maistuu oman pihan tuoreista marjoista, mutta hätätapauksessa tai talven tullessa sen voi hyvin valmistaa myös pakastemarjoista.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja) |
| 2 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 kpl | valkuaista |
| 2 1/2 dl | kermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Koristeeksi | |
| marenkia | |
| mintunlehtiä | |
| tuoreita marjoja | |
Soseuta marjat ja siivilöi pois siemenet. Kuumenna sokeri ja vesi ja kiehauta kiivaasti kuplivaksi siirapiksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja) |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 1/2 dl | sokeria |
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada joukkoon kuuma siirappi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | valkuaista |
Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita valkuaisseos ja soseutetut marjat, lisää ne kermavaahtoon ja nostele varovasti sekaisin. Kaada marjajäädyke haluamasi malliseen vuokaan ja pakasta vähintään neljä tuntia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 1/2 dl | kermaa |
| 1 tl | vaniljasokeria |
Ota jäädyke sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta saat sen helposti ulos vuoasta. Koristele marjajäädyke marengilla, mintunlehdillä ja tuoreilla marjoilla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| marenkia | |
| mintunlehtiä | |
| tuoreita marjoja |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
112
Energiaa kcal
468
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
26,5 g
Sokereita
—
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
112
Energiaa kcal
468
Energiaa kj
—
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
26,5 g
Hiilihydraatteja
26,5 g
Sokereita
—
Kuituja
1,0 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 l marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja), 2.5 dl kermaa, 1 tl vaniljasokeria, marenkia, mintunlehtiä, tuoreita marjoja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli