Marjajäädyke syksyn marjoista | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marjajäädyke syksyn marjoista

Marjajäädyke syksyn marjoista

timer-icon30 min
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
more-info
Hyödynnä kaikki marjat yhdessä jälkiruoassa ja valmista niistä jäädyke. Parhaimmalta marjajäädyke maistuu oman pihan tuoreista marjoista, mutta hätätapauksessa tai talven tullessa sen voi hyvin valmistaa myös pakastemarjoista.

Ainekset

1 l
marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja)
2 1/2 dl
sokeria
1/2 dl
vettä
2 kpl
valkuaista
2 1/2 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria

koristeeksi

marenkia
mintunlehtiä
tuoreita marjoja

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Soseuta marjat ja siivilöi pois siemenet. Kuumenna sokeri ja vesi ja kiehauta kiivaasti kuplivaksi siirapiksi.

1 l
marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja)
1/2 dl
vettä
2 1/2 dl
sokeria
2

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kaada joukkoon kuuma siirappi ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi.

2 kpl
valkuaista
3

Vatkaa kerma ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita valkuaisseos ja soseutetut marjat, lisää ne kermavaahtoon ja nostele varovasti sekaisin. Kaada marjajäädyke haluamasi malliseen vuokaan ja pakasta vähintään neljä tuntia.

2 1/2 dl
kermaa
1 tl
vaniljasokeria
4

Ota jäädyke sulamaan puoli tuntia ennen tarjoilua, jotta saat sen helposti ulos vuoasta. Koristele marjajäädyke marengilla, mintunlehdillä ja tuoreilla marjoilla.

marenkia
mintunlehtiä
tuoreita marjoja

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

468

112

26,5 g

26,5 g

1,0 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l marjoja (vadelmia, mustikoita, puolukoita, mansikoita ja viinimarjoja),

2,5 dl kermaa,

1 tl vaniljasokeria,

marenkia,

mintunlehtiä,

tuoreita marjoja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli