Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Micken voissa paistettua siikaa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
palaa ruodotonta siikafileetä á 150 g
voita paistamiseen
suolaa

Parsa ja vihannekset

16 kpl
tankoa vihreää parsaa
2 kpl
porkkanoita
2 dl
sokeriherneitä
voita paistamiseen
suolaa
pippuria

Hernepyree

200 g
vihreitä herneitä
1/2 dl
kuohukermaa
suolaa

Sinisimpukkakastike

500 g
sinisimpukoita
1/2 kpl
fenkolia
1 kpl
valkosipulikynsi, kuorittu ja puristettu
1 kpl
kuorittu ja silputtu sipuli
2 dl
omenaviiniä
1 tl
Maizena-jauhoja
2 dl
kuohukermaa
100 g
voita
suolaa

Keitetyt perunat ja persilja-voiseos

600 g
keitettyjä uusia perunoita
1/2 dl
vettä
50 g
voita
1 dl
hienonnettua persiljaa
suolaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Mausta kalan lihapuoli suolalla. Paista siikafileet voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka

rapeutuu. Käännä ja paista lihapuolta pikaisesti. Nosta paperinkautta lautaselle, että ylimääräinen rasva valuu pois.

2

Ryöppää porkkanan palaset nopeasti suolatussa vedessä. Paista sitten porkkanat, parsat ja

sokeriherneet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.

3

Keitä herneet hetken kermassa ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla.

4

Laita kiehumaan fenkoli, sipuli ja omenaviini. Kun seos kiehuu, lisää simpukat ja laita kansi

päälle. Anna kiehua kunnolla noin 6 minuutin ajan, jotta kaikki maku simpukoista irtoaa. Ota

pois simpukat liemestä, lisää sitten Maizena, kerma ja voi. Anna kiehua kasaan, kunnes

koostumus on sopiva. Soseuta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

5

Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Ennen tarjoilua lämmitä voi ja vesi kattilassa.

Pyöräytä perunat voi-vedessä ja persiljassa. Tarjoile heti.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 3.5.2021
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.