Yhteistyössä: Food Market Herkku

Nappaa talteen!
| 4 kpl | palaa ruodotonta siikafileetä á 150 g |
| voita paistamiseen | |
| suolaa | |
| Parsa ja vihannekset | |
|---|---|
| 16 kpl | tankoa vihreää parsaa |
| 2 kpl | porkkanoita |
| 2 dl | sokeriherneitä |
| voita paistamiseen | |
| suolaa | |
| pippuria | |
| Hernepyree | |
| 200 g | vihreitä herneitä |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
| Sinisimpukkakastike | |
| 500 g | sinisimpukoita |
| 1/2 kpl | fenkolia |
| 1 kpl | valkosipulikynsi, kuorittu ja puristettu |
| 1 kpl | kuorittu ja silputtu sipuli |
| 2 dl | omenaviiniä |
| 1 tl | maizena-jauhoja |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | voita |
| suolaa | |
| Keitetyt perunat ja persilja-voiseos | |
| 600 g | keitettyjä uusia perunoita |
| 1/2 dl | vettä |
| 50 g | voita |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
| suolaa | |
Mausta kalan lihapuoli suolalla. Paista siikafileet voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka
rapeutuu. Käännä ja paista lihapuolta pikaisesti. Nosta paperinkautta lautaselle, että ylimääräinen rasva valuu pois.
Ryöppää porkkanan palaset nopeasti suolatussa vedessä. Paista sitten porkkanat, parsat ja
sokeriherneet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä herneet hetken kermassa ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla.
Laita kiehumaan fenkoli, sipuli ja omenaviini. Kun seos kiehuu, lisää simpukat ja laita kansi
päälle. Anna kiehua kunnolla noin 6 minuutin ajan, jotta kaikki maku simpukoista irtoaa. Ota
pois simpukat liemestä, lisää sitten Maizena, kerma ja voi. Anna kiehua kasaan, kunnes
koostumus on sopiva. Soseuta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Ennen tarjoilua lämmitä voi ja vesi kattilassa.
Pyöräytä perunat voi-vedessä ja persiljassa. Tarjoile heti.
Yhteistyössä: Food Market Herkku

| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 4 kpl | palaa ruodotonta siikafileetä á 150 g |
| voita paistamiseen | |
| suolaa | |
Parsa ja vihannekset | |
| 16 kpl | tankoa vihreää parsaa |
| 2 kpl | porkkanoita |
| 2 dl | sokeriherneitä |
| voita paistamiseen | |
| suolaa | |
| pippuria | |
Hernepyree | |
| 200 g | vihreitä herneitä |
| 1/2 dl | kuohukermaa |
| suolaa | |
Sinisimpukkakastike | |
| 500 g | sinisimpukoita |
| 1/2 kpl | fenkolia |
| 1 kpl | valkosipulikynsi, kuorittu ja puristettu |
| 1 kpl | kuorittu ja silputtu sipuli |
| 2 dl | omenaviiniä |
| 1 tl | maizena-jauhoja |
| 2 dl | kuohukermaa |
| 100 g | voita |
| suolaa | |
Keitetyt perunat ja persilja-voiseos | |
| 600 g | keitettyjä uusia perunoita |
| 1/2 dl | vettä |
| 50 g | voita |
| 1 dl | hienonnettua persiljaa |
| suolaa | |
Mausta kalan lihapuoli suolalla. Paista siikafileet voissa nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka
rapeutuu. Käännä ja paista lihapuolta pikaisesti. Nosta paperinkautta lautaselle, että ylimääräinen rasva valuu pois.
Ryöppää porkkanan palaset nopeasti suolatussa vedessä. Paista sitten porkkanat, parsat ja
sokeriherneet voissa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Keitä herneet hetken kermassa ja soseuta sauvasekoittimella tai yleiskoneessa. Mausta suolalla.
Laita kiehumaan fenkoli, sipuli ja omenaviini. Kun seos kiehuu, lisää simpukat ja laita kansi
päälle. Anna kiehua kunnolla noin 6 minuutin ajan, jotta kaikki maku simpukoista irtoaa. Ota
pois simpukat liemestä, lisää sitten Maizena, kerma ja voi. Anna kiehua kasaan, kunnes
koostumus on sopiva. Soseuta, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Keitä perunat kevyesti suolatussa vedessä. Ennen tarjoilua lämmitä voi ja vesi kattilassa.
Pyöräytä perunat voi-vedessä ja persiljassa. Tarjoile heti.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.