Mikan savustetut silakat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mikan savustetut silakat

Mikan savustetut silakat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info
Savustetut silakat ovat monelle perinteinen kesäherkku. Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Mika Aaltonen kokkailee niitä usein kesämökillään. Helpon ja herkullisen silakkalounaan lisukkeeksi sopii täydellisesti joko pottumuusi tai uudet perunat.

Ainekset

40 kpl
Martin Kalan silakkafileetä
100 g
(1 prk) tuorejuustoa
1 pnt tilliä
suolaa

Valmistus

1

Voitele puolet silakkafileistä tuorejuustolla, ripottele päälle silputtua tilliä ja mausta suolalla. Nostele loput silakkafileistä toisten fileiden päälle.

40 kpl
Martin Kalan silakkafileetä
100 g
(1 prk) tuorejuustoa
1 pnt tilliä
suolaa
2

Päällystä ritilä foliolla ja voitele se öljyllä. Nosta fileet ritilälle ja savusta noin 20 minuuttia. Koristele tillisilpulla ja tarjoile savustetut silakat esimerkiksi perunamuusin kera.

1 pnt tilliä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 3.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

9779

2336

145,3 g

33,8 g

1,0 g

1,0 g

0,3 g

258,0 g

2,7 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 pnt tilliä,

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli