Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mikan savustetut silakat

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Savustetut silakat ovat monelle perinteinen kesäherkku. Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Mika Aaltonen kokkailee niitä usein kesämökillään. Helpon ja herkullisen silakkalounaan lisukkeeksi sopii täydellisesti joko pottumuusi tai uudet perunat.

Ainekset

40 kpl
Martin Kalan silakkafileetä
100 g
(1 prk) tuorejuustoa
1 pnt tilliä
suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Voitele puolet silakkafileistä tuorejuustolla, ripottele päälle silputtua tilliä ja mausta suolalla. Nostele loput silakkafileistä toisten fileiden päälle.

40 kpl
Martin Kalan silakkafileetä
100 g
(1 prk) tuorejuustoa
1 pnt tilliä
suolaa
2

Päällystä ritilä foliolla ja voitele se öljyllä. Nosta fileet ritilälle ja savusta noin 20 minuuttia. Koristele tillisilpulla ja tarjoile savustetut silakat esimerkiksi perunamuusin kera.

1 pnt tilliä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 12.11.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

2336

9779

145,3 g

33,8 g

1,0 g

1,0 g

0,3 g

258,0 g

2,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 pnt tilliä,

suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli