Mikan savustetut silakat
Mikan savustetut silakat
Yhteistyössä

Mikan savustetut silakat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Savustetut silakat ovat monelle perinteinen kesäherkku. Turun Osuuskaupan ryhmäpäällikkö Mika Aaltonen kokkailee niitä usein kesämökillään. Helpon ja herkullisen silakkalounaan lisukkeeksi sopii täydellisesti joko pottumuusi tai uudet perunat.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
40 kplmartin kalan silakkafileetä
100 g(1 prk) tuorejuustoa
1 pnt tilliä
suolaa

Valmistus

  1. 1

    Voitele puolet silakkafileistä tuorejuustolla, ripottele päälle silputtua tilliä ja mausta suolalla. Nostele loput silakkafileistä toisten fileiden päälle.

    MääräAinesosa
    40 kplmartin kalan silakkafileetä
    100 g(1 prk) tuorejuustoa
    1 pnt tilliä
    suolaa
  2. 2

    Päällystä ritilä foliolla ja voitele se öljyllä. Nosta fileet ritilälle ja savusta noin 20 minuuttia. Koristele tillisilpulla ja tarjoile savustetut silakat esimerkiksi perunamuusin kera.

    MääräAinesosa
    1 pnt tilliä

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 pnt tilliä, suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
12.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä