Minttupestolla marinoitu karitsanpaisti, tomaatti-grillisalaatti ja minttuaioli | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Minttupestolla marinoitu karitsanpaisti, tomaatti-grillisalaatti ja minttuaioli

Minttupestolla marinoitu karitsanpaisti, tomaatti-grillisalaatti ja minttuaioli

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Karitsanpaisti maistuu erinomaiselta myös kylmänä salaatissa. Minttupestolla maustettu karitsanpaistisalaatti valmistuu helposti Kulman Keittiön grillisalaatin ja aiolin avulla.

Ainekset

1 kpl
karitsanpaisti
1 puntti minttua
2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulin kynsi
1 1/2 dl
minttumarinadia
1 dl
paahdettuja pinjansiemeniä
50 g
parmesaania
500 g
terttukirsikkatomaattia
2 rkl
öljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
500 g
Kulman keittiön grillisalaattia
1 prk Kulman keittiön aiolia
muutama lehti minttua

Valmistus

1

Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita minttumarinadin ainekset tehosekoittimessa, jätä muutama lehti minttua aiolia varten. Ota marinadista noin 0,5 dl ja sivele marinadi lihan pintaan. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

1 kpl
karitsanpaisti
1 puntti minttua
2 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1 kpl
valkosipulin kynsi
2

Tee jäljelle jäävästä marinadista minttupestoa lisäämällä tehosekoittimeen kuumalla pannulla kullan ruskeiksi paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania.

1 1/2 dl
minttumarinadia
1 dl
paahdettuja pinjansiemeniä
50 g
parmesaania
3

Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä paisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 64 astetta. Lisää pinnalle minttupesto ja anna lihan jäähtyä.

4

Sekoita kirsikkatomaatteihin öljy, sokeri ja suola. Grillaa tomaatit jälkilämmössä grillissä.

500 g
terttukirsikkatomaattia
2 rkl
öljyä
1 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
5

Hienonna muutama lehti minttua aiolin joukkoon.

1 prk Kulman keittiön aiolia
muutama lehti minttua
6

Kokoa salaatti grillisalaatista, grillatuista kirsikkatomaateista, siivutetusta karitsasta ja mintulla maustetusta aiolista.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Lisää aiheesta

Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 15.4.2019
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2850

681

69,8 g

5,3 g

5,5 g

5,0 g

2,5 g

9,3 g

3,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl sokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli