Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Karitsanpaisti maistuu erinomaiselta myös kylmänä salaatissa. Minttupestolla maustettu karitsanpaistisalaatti valmistuu helposti Kulman Keittiön grillisalaatin avulla.
| 1 kpl | karitsanpaisti |
| 1 puntti minttua | |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1 1/2 dl | minttumarinadia |
| 1 dl | paahdettuja pinjansiemeniä |
| 50 g | parmesaania |
| 500 g | terttukirsikkatomaattia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 500 g | kulman keittiön grillisalaattia |
Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita minttumarinadin ainekset tehosekoittimessa, jätä muutama lehti minttua aiolia varten. Ota marinadista noin 0,5 dl ja sivele marinadi lihan pintaan. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Tee jäljelle jäävästä marinadista minttupestoa lisäämällä tehosekoittimeen kuumalla pannulla kullan ruskeiksi paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania.
Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä paisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 64 astetta. Lisää pinnalle minttupesto ja anna lihan jäähtyä.
Sekoita kirsikkatomaatteihin öljy, sokeri ja suola. Grillaa tomaatit jälkilämmössä grillissä.
Kokoa salaatti grillisalaatista, grillatuista kirsikkatomaateista sekä siivutetusta karitsasta.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Karitsanpaisti maistuu erinomaiselta myös kylmänä salaatissa. Minttupestolla maustettu karitsanpaistisalaatti valmistuu helposti Kulman Keittiön grillisalaatin avulla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | karitsanpaisti |
| 1 puntti minttua | |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
| 1 1/2 dl | minttumarinadia |
| 1 dl | paahdettuja pinjansiemeniä |
| 50 g | parmesaania |
| 500 g | terttukirsikkatomaattia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 500 g | kulman keittiön grillisalaattia |
Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita minttumarinadin ainekset tehosekoittimessa, jätä muutama lehti minttua aiolia varten. Ota marinadista noin 0,5 dl ja sivele marinadi lihan pintaan. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | karitsanpaisti |
| 1 puntti minttua | |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 tl | suolaa |
| 1 kpl | valkosipulin kynsi |
Tee jäljelle jäävästä marinadista minttupestoa lisäämällä tehosekoittimeen kuumalla pannulla kullan ruskeiksi paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 1/2 dl | minttumarinadia |
| 1 dl | paahdettuja pinjansiemeniä |
| 50 g | parmesaania |
Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä paisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 64 astetta. Lisää pinnalle minttupesto ja anna lihan jäähtyä.
Sekoita kirsikkatomaatteihin öljy, sokeri ja suola. Grillaa tomaatit jälkilämmössä grillissä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | terttukirsikkatomaattia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1 rkl | sokeria |
| 1 tl | suolaa |
Kokoa salaatti grillisalaatista, grillatuista kirsikkatomaateista sekä siivutetusta karitsasta.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
1576
Energiaa kcal
6599
Energiaa kj
128,5 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
98,8 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
1576
Energiaa kcal
6599
Energiaa kj
128,5 g
Rasvaa
25,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
2,5 g
Kuituja
98,8 g
Proteiinia
4,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli