Puhdista karitsanpaisti kalvoista. Sekoita minttumarinadin ainekset tehosekoittimessa, jätä muutama lehti minttua aiolia varten. Ota marinadista noin 0,5 dl ja sivele marinadi lihan pintaan. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
Tee jäljelle jäävästä marinadista minttupestoa lisäämällä tehosekoittimeen kuumalla pannulla kullan ruskeiksi paahdettuja pinjansiemeniä ja raastettua parmesaania.
Kuumenna grilli ja ota marinoitu karitsanpaisti hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen grillauksen aloittamista. Mikäli luuton karitsanpaisti on hyvin rikkonainen, voit solmia paistin kiinni paistinarulla. Ota paistiin pinnat kuumassa grillissä ja siirrä paisti epäsuoraan lämpöön grillin sivuun. Laita lämpömittari paistiin ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on 64 astetta. Lisää pinnalle minttupesto ja anna lihan jäähtyä.
Sekoita kirsikkatomaatteihin öljy, sokeri ja suola. Grillaa tomaatit jälkilämmössä grillissä.
Kokoa salaatti grillisalaatista, grillatuista kirsikkatomaateista sekä siivutetusta karitsasta.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
693
2901
69,8 g
5,3 g
8,5 g
8,0 g
2,5 g
9,3 g
3,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli