Minttusuklaatryffelit

arvosana5/5

(3)arviota
20 Kappaletta

Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Itse tehdyt, helpot minttusuklaatryffelit saavat Marianne-karkkirouheesta mintun makua ja rouskuvan rakenteen. Ihana ruokalahja!

Ainekset

MääräAinesosa
100 gtummaa suklaata
100 gmaitosuklaata
1 dlkuohukermaa
20 gvoita
100 g(2/3 ps) marianne crush -rouhetta

Kuorrutukseen

50 g(1/3 ps) marianne crush -rouhetta

Valmistus

  1. 1

    Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Kuumenna kinuski kiehumispisteeseen.

    MääräAinesosa
    100 gtummaa suklaata
    100 gmaitosuklaata
    1 dl(½ prk) kinuskikastiketta
  2. 2

    Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Kuutioi voi ja lisää suklaa-kermaseokseen. Sekoita massaa nuolijalla, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Lisää makeisrouhe ja sekoita massaan.

    MääräAinesosa
    20 gvoita
    100 g(2/3 ps) marianne crush -rouhetta
  3. 3

    Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.

  4. 4

    Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Pyörittele tryffelit lopuksi makeisrouheessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne.

    MääräAinesosa
    50 g(1/3 ps) marianne crush -rouhetta

Vinkki: Valmiit tryffelit säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa ja pakastimessa 3 kuukautta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
1.11.2025
|
Päivitetty: 21.11.2025

Samankaltaisia reseptejä