Minttusuklaatryffelit
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Itse tehdyt, helpot minttusuklaatryffelit saavat Marianne-karkkirouheesta mintun makua ja rouskuvan rakenteen. Ihana ruokalahja!
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | maitosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 20 g | voita |
| 100 g | (2/3 ps) marianne crush -rouhetta |
| Kuorrutukseen | |
|---|---|
| 50 g | (1/3 ps) marianne crush -rouhetta |
- 1.
Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Kuumenna kinuski kiehumispisteeseen.
- 2.
Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Kuutioi voi ja lisää suklaa-kermaseokseen. Sekoita massaa nuolijalla, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Lisää makeisrouhe ja sekoita massaan.
- 3.
Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.
- 4.
Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Pyörittele tryffelit lopuksi makeisrouheessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne.
Minttusuklaatryffelit
arvosana5/5
Useita tunteja (josta 20 min aktiivista)
Itse tehdyt, helpot minttusuklaatryffelit saavat Marianne-karkkirouheesta mintun makua ja rouskuvan rakenteen. Ihana ruokalahja!
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | tummaa suklaata |
| 100 g | maitosuklaata |
| 1 dl | kuohukermaa |
| 20 g | voita |
| 100 g | (2/3 ps) marianne crush -rouhetta |
Kuorrutukseen | |
| 50 g | (1/3 ps) marianne crush -rouhetta |
Valmistus
- 1
Rouhi suklaat ja laita kulhoon. Kuumenna kinuski kiehumispisteeseen.
Määrä Ainesosa 100 g tummaa suklaata 100 g maitosuklaata 1 dl (½ prk) kinuskikastiketta - 2
Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja anna seistä muutama minuutti, jotta suklaa sulaa. Kuutioi voi ja lisää suklaa-kermaseokseen. Sekoita massaa nuolijalla, kunnes se on tasaista ja kiiltävää. Lisää makeisrouhe ja sekoita massaan.
Määrä Ainesosa 20 g voita 100 g (2/3 ps) marianne crush -rouhetta - 3
Peitä kulho kelmulla ja anna massan jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli, kunnes se on riittävän kiinteää pyöriteltäväksi.
- 4
Muotoile tryffelimassasta pieniä palloja lusikan ja käsien avulla. Pyörittele tryffelit lopuksi makeisrouheessa. Jos massa on liian tahmeaa pyöriteltäväksi, käytä kertakäyttökäsineitä tai laita kädet kylmään veteen ja kuivaa ne.
Määrä Ainesosa 50 g (1/3 ps) marianne crush -rouhetta
Vinkki: Valmiit tryffelit säilyvät ilmatiiviissä astiassa jääkaapissa noin 2 viikkoa ja pakastimessa 3 kuukautta.
Ravintosisältö
109
Energiaa kcal
457
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
3,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
10,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
109
Energiaa kcal
457
Energiaa kj
6,6 g
Rasvaa
3,7 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,3 g
Hiilihydraatteja
10,4 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
0,9 g
Proteiinia
0,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























