Sulata rasva. Sekoita misotahna ja kahvi rasvaan. Jäähdytä seos. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita ne rasvaseoksen kanssa vuorotellen vaahtoon.
Levitä taikina leivinpaperille pellille (koko noin 35 x 46 cm). Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.
Mittaa rasva, fariinisokeri ja kerma kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Keitä kinuskia miedolla lämmöllä noin 4 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita misotahna joukkoon. Vatkaa tomusokeri kinuskiin. Anna kuorrutteen jäähtyä hetki.
Paahda seesaminsiemenet kuivalla paistinpannulla kevyesti. Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele pinta seesaminsiemenillä. Anna kuorrutteen jähmettyä hetki ennen leikkaamista. Koristele halutessasi punaherukoilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
300
1256
12,9 g
8,0 g
42,5 g
32,3 g
0,8 g
3,0 g
0,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl misotahnaa,
2 rkl misotahnaa,
(punaherukoita).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli