Mokkapalamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mokkapalamuffinit

Mokkapalamuffinit

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
9 Kappaletta
Fork and knife
9 Kappaletta
Jos pidät mokkapaloista, rakastut myös näihin mehevän suklaisiin muffineihin.

Ruokavaliot

Ainekset

100 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa

kuorrutus

2 dl
Tomusokeria
1 rkl
Kaakaojauhetta
2 rkl
Vahvaa kahvia
50 g
margariinia
2 rkl
nonparelleja

lisäksi

9 kpl
isoa muffinivuokaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina sekaisin.

100 g
Margariinia
2 dl
Sokeria
2 kpl
Kananmunaa
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
2

Lisää maito ja jäähtynyt rasva vuorotellen sekoittaen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

1 dl
Maitoa
3

Jaa taikina 9 muffinivuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

9 kpl
isoa muffinivuokaa
4

Valmista kuorrutus muffinien jäähtyessä. Siivilöi kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva. Levitä kuorrutus muffinien päälle lusikalla tai veitsellä. Viimeistele nonparelleilla.

1 rkl
Kaakaojauhetta
2 dl
Tomusokeria
2 rkl
nonparelleja
50 g
margariinia
2 rkl
Vahvaa kahvia

Vinkki: Muffinit säilyvät noin kolme päivää jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindstrom
Julkaistu: 26.10.2010
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1793

428

17,1 g

6,1 g

59,8 g

41,1 g

0,9 g

7,8 g

0,5 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl nonparelleja,

9 kpl isoa muffinivuokaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli