Mokkapalamuffinit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mokkapalamuffinit

Mokkapalamuffinit
Kappaleita
12
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
175°C
Valmista mokkapalat muffinivuokiin. Nämä suklaiset leivonnaiset sulavat suussa.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
2 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
3 1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Kaakaojauhetta
1 tl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 dl
Maitoa

KUORRUTUS

1 rkl
Kaakaojauhetta
2 dl
Tomusokeria
2 rkl
Vahvaa kahvia
50 g
Pehmeää margariinia

Näin teet

Sulata margariini pienessä kasarissa ja nosta jäähtymään.
1

Sulata margariini pienessä kasarissa ja nosta jäähtymään.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella tekemä kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.
2

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun vatkaimella tekemä kuvio jää hetkeksi vaahdon pintaan.

Sekoita kuivat aineet keskenään.
3

Sekoita kuivat aineet keskenään.

Siivilöi jauhot munavaahtoon.
4

Siivilöi jauhot munavaahtoon.

Lisää joukkoon vuorotellen margariini ja maito samalla sekoittaen. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.
5

Lisää joukkoon vuorotellen margariini ja maito samalla sekoittaen. Kääntele varovasti tasaiseksi taikinaksi.

Annostele taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.
6

Annostele taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.

Tee kuorrute. Siivilöi kulhoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva.
7

Tee kuorrute. Siivilöi kulhoon kaakaojauhe ja tomusokeri. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Reetta Viljakainen
Julkaistu: 26.10.2010
Muokattu: 15.5.2019