Mokkapalamuffinit

arvosana4/5

(33)arviota
9 Kappaletta

60 min (josta 40 min aktiivista)

Jos pidät mokkapaloista, rakastut myös näihin muffineihin. Mehevien kuppikakkujen päälle levitetään mokkapaloista tuttu kuorrute ja herkut viimeistellään nonparelleilla.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia
2 kplkananmunaa
2 dlsokeria
3 1/2 dlvehnäjauhoja
2 rklkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhetta
2 tlvaniljasokeria
1 dlmaitoa

Kuorrutus

2 dltomusokeria
1 rklkaakaojauhetta
2 rklvahvaa kahvia
50 gmargariinia
2 rklnonparelleja

Lisäksi

9 kplisoa muffinivuokaa

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina sekaisin.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia
    2 dlsokeria
    2 kplkananmunaa
    3 1/2 dlvehnäjauhoja
    2 rklkaakaojauhetta
    1 tlleivinjauhetta
    2 tlvaniljasokeria
  2. 2

    Lisää maito ja jäähtynyt rasva vuorotellen sekoittaen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.

    MääräAinesosa
    1 dlmaitoa
  3. 3

    Jaa taikina 9 muffinivuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

    MääräAinesosa
    9 kplisoa muffinivuokaa
  4. 4

    Valmista kuorrutus muffinien jäähtyessä. Siivilöi kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva. Levitä kuorrutus muffinien päälle lusikalla tai veitsellä. Viimeistele nonparelleilla.

    MääräAinesosa
    2 dltomusokeria
    1 rklkaakaojauhetta
    2 rklvahvaa kahvia
    50 gmargariinia
    2 rklnonparelleja

Vinkki: Muffinit säilyvät noin kolme päivää jääkaapissa suljetussa rasiassa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl nonparelleja, 9 kpl isoa muffinivuokaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindstrom
22.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä