Säädä uuni 175 asteeseen. Sulata ja jäähdytä margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi munavaahtoon. Kääntele taikina sekaisin.
Lisää maito ja jäähtynyt rasva vuorotellen sekoittaen. Kääntele tasaiseksi taikinaksi.
Jaa taikina 9 muffinivuokaan. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.
Valmista kuorrutus muffinien jäähtyessä. Siivilöi kulhoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita joukkoon kahvi ja pehmeä rasva. Levitä kuorrutus muffinien päälle lusikalla tai veitsellä. Viimeistele nonparelleilla.
Vinkki: Muffinit säilyvät noin kolme päivää jääkaapissa suljetussa rasiassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
428
1793
17,1 g
6,1 g
59,8 g
41,1 g
0,9 g
7,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl nonparelleja,
9 kpl isoa muffinivuokaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli