Munkkirinkilät | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Munkkirinkilät

Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta

Ainekset

5 dl
(kaura)maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Kidesokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Juoksevaa margariinia
14 dl
Vehnäjauhoja

paistamiseen

1 l
Rypsiöljyä

kuorrutus ja koristeet

6 dl
Tomusokeria
6 rkl
Punaista marjamehua
Kookoshiutaleita
Nonparelleja tai strösseleitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Huom! Pidä kattilankansi lähettyvillä, jos öljy syttyy palamaan. Tukahduta tuli kannella.

Vinkki! Jos pakastat munkkirinkilät, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
2

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja margariini.
3

Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja margariini.

Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja margariini.
4

Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.

Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
5

Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne pieniksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi ja kohota liinan alla 30 minuuttia.
6

Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne pieniksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi ja kohota liinan alla 30 minuuttia.

Paina pullaan sormella reikä ja pyörittele reikä parin sormen avulla hieman suuremmaksi.
7

Paina pullaan sormella reikä ja pyörittele reikä parin sormen avulla hieman suuremmaksi.

Kuumenna öljy padassa 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Laske kuumaan öljyyn varovasti muutama rinkilä kerrallaan. Paista 1–2 minuuttia/puoli. Nosta munkit talouspaperilla vuor...
8

Kuumenna öljy padassa 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Laske kuumaan öljyyn varovasti muutama rinkilä kerrallaan. Paista 1–2 minuuttia/puoli. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

Yhdistä tomusokeri ja mehu. Lisää sokeria tai mehua, kunnes saat sopivan koostumuksen. Siirrä kuorrutus syvälle lautaselle. Laita erillisille lautasille kookoshiutaleita tai nonparelleja. Kasta jäähtyneet rinkilät kuorrutukseen ja pyöräytä ne sen jälke...
9

Yhdistä tomusokeri ja mehu. Lisää sokeria tai mehua, kunnes saat sopivan koostumuksen. Siirrä kuorrutus syvälle lautaselle. Laita erillisille lautasille kookoshiutaleita tai nonparelleja. Kasta jäähtyneet rinkilät kuorrutukseen ja pyöräytä ne sen jälkeen kookoshiutaleissa tai nonparelleissa.

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1716

410

28,3 g

2,2 g

35,1 g

16,1 g

0,9 g

3,9 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Hiivaa,

1 rkl Kardemummaa,

1 tl Suolaa,

Kookoshiutaleita,

Nonparelleja tai strösseleitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli