Huom! Pidä kattilankansi lähettyvillä, jos öljy syttyy palamaan. Tukahduta tuli kannella.
Vinkki! Jos pakastat munkkirinkilät, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.
Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja margariini.
Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta.
Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne pieniksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi ja kohota liinan alla 30 minuuttia.
Paina pullaan sormella reikä ja pyörittele reikä parin sormen avulla hieman suuremmaksi.
Kuumenna öljy padassa 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Laske kuumaan öljyyn varovasti muutama rinkilä kerrallaan. Paista 1–2 minuuttia/puoli. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.
Yhdistä tomusokeri ja mehu. Lisää sokeria tai mehua, kunnes saat sopivan koostumuksen. Siirrä kuorrutus syvälle lautaselle. Laita erillisille lautasille kookoshiutaleita tai nonparelleja. Kasta jäähtyneet rinkilät kuorrutukseen ja pyöräytä ne sen jälkeen kookoshiutaleissa tai nonparelleissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1716
410
28,3 g
2,2 g
35,1 g
16,1 g
0,9 g
3,9 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
50 g Hiivaa,
1 rkl Kardemummaa,
1 tl Suolaa,
Kookoshiutaleita,
Nonparelleja tai strösseleitä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli