Munkkirinkilät

arvosana5/5

(2)arviota
35 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Paista munkkitaikinasta perinteisiä rinkilöitä. Valmiit munkkirinkilät voi pyöräyttää sokerissa tai kastaa tomusokerikuorrutteessa ja viimeistellä nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.

Ainekset

MääräAinesosa
5 dlmaitoa
50 ghiivaa
1 1/2 dlsokeria
1 rklkardemummaa
1 tlsuolaa
2 kplkananmunaa
1 dljuoksevaa margariinia
14 dlvehnäjauhoja

Paistamiseen

1 lrypsiöljyä

Kuorrutus ja koristeet

6 dltomusokeria
6 rklpunaista marjamehua
kookoshiutaleita
nonparelleja tai strösseleitä

Valmistus

  1. 1

    Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    50 ghiivaa
  2. 2

    Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja margariini.

    MääräAinesosa
    1 1/2 dlsokeria
    1 rklkardemummaa
    1 tlsuolaa
    2 kplkananmunaa
    1 dljuoksevaa margariinia
  3. 3

    Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    14 dlvehnäjauhoja
  4. 4

    Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne pieniksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi ja kohota liinan alla 30 minuuttia.

  5. 5

    Paina pullaan sormella reikä ja pyörittele reikä parin sormen avulla hieman suuremmaksi.

  6. 6

    Kuumenna öljy padassa 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Laske kuumaan öljyyn varovasti muutama rinkilä kerrallaan. Paista 1–2 minuuttia/puoli. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

    MääräAinesosa
    1 lrypsiöljyä
  7. 7

    Yhdistä tomusokeri ja mehu. Lisää sokeria tai mehua, kunnes saat sopivan koostumuksen. Siirrä kuorrutus syvälle lautaselle. Laita erillisille lautasille kookoshiutaleita tai nonparelleja. Kasta jäähtyneet rinkilät kuorrutukseen ja pyöräytä ne sen jälkeen kookoshiutaleissa tai nonparelleissa.

    MääräAinesosa
    6 dltomusokeria
    6 rklpunaista marjamehua
    kookoshiutaleita
    nonparelleja tai strösseleitä

Pidä kattilankansi lähettyvillä, jos öljy syttyy palamaan. Tukahduta tuli kannella.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl Kardemummaa, Kookoshiutaleita, Nonparelleja tai strösseleitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä