Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Munkkirinkilät

Munkkirinkilät

timer-iconUseita tunteja  (josta noin tunti aktiivista)
Fork and knife
35 Kappaletta
Fork and knife
35 Kappaletta
Paista munkkitaikinasta perinteisiä rinkilöitä. Valmiit, lämpimät munkkirinkilät voi pyöräyttää sokerissa tai kastaa tomusokerikuorrutteessa ja viimeistellä nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.

Ainekset

5 dl
(kaura)maitoa
50 g
Hiivaa
1 1/2 dl
Kidesokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Juoksevaa margariinia
14 dl
Vehnäjauhoja

paistamiseen

1 l
Rypsiöljyä

kuorrutus ja koristeet

6 dl
Tomusokeria
6 rkl
Punaista marjamehua
Kookoshiutaleita
Nonparelleja tai strösseleitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää murennettu hiiva ja sekoita, kunnes hiiva liukenee.

5 dl
(kaura)maitoa
50 g
Hiivaa
2

Lisää sokeri, kardemumma, suola, munat ja margariini.

1 1/2 dl
Kidesokeria
1 rkl
Kardemummaa
1 tl
Suolaa
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Juoksevaa margariinia
3

Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia.

14 dl
Vehnäjauhoja
4

Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyöritä taikinasta kaksi tankoa ja jaa ne pieniksi paloiksi. Pyörittele palat pulliksi ja kohota liinan alla 30 minuuttia.

5

Paina pullaan sormella reikä ja pyörittele reikä parin sormen avulla hieman suuremmaksi.

6

Kuumenna öljy padassa 170–180 -asteiseksi. Öljy on sopivan kuumaa, kun öljyyn tiputettu vaalea leipäpala ruskistuu noin minuutissa. Laske kuumaan öljyyn varovasti muutama rinkilä kerrallaan. Paista 1–2 minuuttia/puoli. Nosta munkit talouspaperilla vuoratulle lautaselle.

1 l
Rypsiöljyä
7

Yhdistä tomusokeri ja mehu. Lisää sokeria tai mehua, kunnes saat sopivan koostumuksen. Siirrä kuorrutus syvälle lautaselle. Laita erillisille lautasille kookoshiutaleita tai nonparelleja. Kasta jäähtyneet rinkilät kuorrutukseen ja pyöräytä ne sen jälkeen kookoshiutaleissa tai nonparelleissa.

6 dl
Tomusokeria
6 rkl
Punaista marjamehua
Kookoshiutaleita
Nonparelleja tai strösseleitä

Pidä kattilankansi lähettyvillä, jos öljy syttyy palamaan. Tukahduta tuli kannella.

Vinkki! Jos pakastat munkkirinkilät, kuorruta ne vasta sulattamisen jälkeen.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2013
Muokattu: 23.3.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

410

1716

28,3 g

2,2 g

35,1 g

16,1 g

0,9 g

3,9 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

50 g Hiivaa,

1 rkl Kardemummaa,

1 tl Suolaa,

Kookoshiutaleita,

Nonparelleja tai strösseleitä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli