Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustaherukkatoskapalat

Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Leivo mustaherukoista suussa sulavia leivonnaisia jälkiruoaksi tai vaikkapa brunssille. Tarjoa toskapalat vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

2 kpl
Kananmunaa
1 1/2 dl
Sokeria
50 g
Voita sulatettuna
2 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Leivinjauhetta
1 dl
Maitoa
1 1/2 dl
Mustaherukoita

Kuorrutus

100 g
Voita
1 dl
Sokeria
100 g
Mantelilastuja
1/2 dl
Kaurahiutaleita
2 rkl
Maitoa tai kermaa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 tl
Vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vuoraa vuoka (n. 20 x 25 cm) leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri, lisää vähän jäähtynyt voisula. Kääntele kuivat aineet ja maito taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja painele mustaherukat taikinaan. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, 10–12 minuuttia.

Mittaa kuorrutusainekset pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja kaada pohjan päälle. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

172

721

9,4 g

4,3 g

17,8 g

11,7 g

1,3 g

3,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 tl Leivinjauhetta,

1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli