Vuoraa vuoka (n. 20 x 25 cm) leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri, lisää vähän jäähtynyt voisula. Kääntele kuivat aineet ja maito taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja painele mustaherukat taikinaan. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, 10–12 minuuttia.
Mittaa kuorrutusainekset pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja kaada pohjan päälle. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
721
172
9,4 g
4,3 g
17,8 g
11,7 g
1,3 g
3,3 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 tl Leivinjauhetta,
1 tl Vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli