Mustaherukkatoskapalat

arvosana5/5

(1)arvio
20 Kappaletta

Leivo mustaherukoista suussa sulavia leivonnaisia jälkiruoaksi tai vaikkapa brunssille. Tarjoa toskapalat vaniljakastikkeen kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
50 gvoita sulatettuna
2 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 dlmaitoa
1 1/2 dlmustaherukoita

Kuorrutus

100 gvoita
1 dlsokeria
100 gmantelilastuja
1/2 dlkaurahiutaleita
2 rklmaitoa tai kermaa
2 rklvehnäjauhoja
1 tlvaniljasokeria

Valmistus

  1. 1

    Vuoraa vuoka (n. 20 x 25 cm) leivinpaperilla. Vaahdota munat ja sokeri, lisää vähän jäähtynyt voisula. Kääntele kuivat aineet ja maito taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja painele mustaherukat taikinaan. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, 10–12 minuuttia.

    Mittaa kuorrutusainekset pieneen kattilaan. Kiehauta seos ja kaada pohjan päälle. Paista uunissa vielä noin 10 minuuttia kunnes taikina on kypsää. Leikkaa neliöiksi ja tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl Leivinjauhetta, 1 tl Vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä