Mustikka-tuorejuustomousse laseissa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mustikka-tuorejuustomousse laseissa

Mustikka-tuorejuustomousse laseissa

timer-icon15 min
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
more-info
Juhlava Suomi 100 -menu saa arvoisensa päätöksen herkullisesta mustikka-tuorejuustomoussesta. Tarjoile jälkiruoka laseista tai valmista se kakkuvuoassa ja leikkaa annospaloiksi. Tätä Kulman Keittiön valmistamaa herkkua saa myös valmiina Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä.

Ainekset

2 dl
kuohukermaa
2 prk Valio Viola maustamaton tuorejuustoa
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
sokeria
2 dl
mustikoita
12 - 18 kpl
piparkakkuja
Koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta

Valmistus

1

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita.

2 dl
kuohukermaa
2 prk Valio Viola maustamaton tuorejuustoa
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
sitruunamehua
2 tl
vaniljasokeria
1/2 dl
sokeria
2

Lisää lopuksi mustikat ja sekoita varovasti. Jos käytät pakastemustikoita lisää ne massaan kohmeisina. Murskaa jokaiseen tarjoiluastiaan kaksi piparkakkua ja lisää päälle mustikkamoussea. Koristele kokonaisilla mustikoilla, mintunlehdillä ja rouhitulla valkosuklaalla.

2 dl
mustikoita
12 - 18 kpl
piparkakkuja
Koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta

Vinkki! Saat tehtyä massasta kätevästi kakun irtopohjavuokaan. Lisää silloin massaan 4 liivatelehteä, jotka on sulatettu ½ dl kuumaa sitruunamehua. Murskaa pohjaksi 150 g piparkakkuja ja sekoita ne 50 g sulatettua voita. Levitä piparkakkumurska kakkuvuoan pohjalle, levitä päälle mustikkamassa ja hyydytä kylmässä vähintään 2 tunnin ajan. Leikkaa kakusta sopivia annospaloja ja koristele.

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 6.12.2017
Muokattu: 20.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

953

228

15,2 g

9,5 g

20,0 g

13,8 g

1,2 g

2,0 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 prk Valio Viola maustamaton tuorejuustoa,

Sitruunan raastettu kuori,

2 tl vaniljasokeria,

Koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli