Yhteistyössä: Kulman Keittiö

15 min

Nappaa talteen!
Tarjoile tämä jälkiruoka laseista tai valmista se kakkuvuoassa ja leikkaa annospaloiksi. Tätä Kulman Keittiön valmistamaa herkkua saa myös valmiina Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä.
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 prk valio viola maustamaton tuorejuustoa | |
| sitruunan raastettu kuori | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | mustikoita |
| 12 - 18 kpl | piparkakkuja |
| koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta |
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita.
Lisää lopuksi mustikat ja sekoita varovasti. Jos käytät pakastemustikoita lisää ne massaan kohmeisina. Murskaa jokaiseen tarjoiluastiaan kaksi piparkakkua ja lisää päälle mustikkamoussea. Koristele kokonaisilla mustikoilla, mintunlehdillä ja rouhitulla valkosuklaalla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tarjoile tämä jälkiruoka laseista tai valmista se kakkuvuoassa ja leikkaa annospaloiksi. Tätä Kulman Keittiön valmistamaa herkkua saa myös valmiina Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 prk valio viola maustamaton tuorejuustoa | |
| sitruunan raastettu kuori | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 dl | mustikoita |
| 12 - 18 kpl | piparkakkuja |
| koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta |
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | kuohukermaa |
| 2 prk valio viola maustamaton tuorejuustoa | |
| sitruunan raastettu kuori | |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 dl | sokeria |
Lisää lopuksi mustikat ja sekoita varovasti. Jos käytät pakastemustikoita lisää ne massaan kohmeisina. Murskaa jokaiseen tarjoiluastiaan kaksi piparkakkua ja lisää päälle mustikkamoussea. Koristele kokonaisilla mustikoilla, mintunlehdillä ja rouhitulla valkosuklaalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | mustikoita |
| 12 - 18 kpl | piparkakkuja |
| koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta |
Vinkki! Saat tehtyä massasta kätevästi kakun irtopohjavuokaan. Lisää silloin massaan 4 liivatelehteä, jotka on sulatettu ½ dl kuumaa sitruunamehua. Murskaa pohjaksi 150 g piparkakkuja ja sekoita ne 50 g sulatettua voita. Levitä piparkakkumurska kakkuvuoan pohjalle, levitä päälle mustikkamassa ja hyydytä kylmässä vähintään 2 tunnin ajan. Leikkaa kakusta sopivia annospaloja ja koristele.
228
Energiaa kcal
953
Energiaa kj
15,2 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
228
Energiaa kcal
953
Energiaa kj
15,2 g
Rasvaa
9,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
20,0 g
Hiilihydraatteja
13,8 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 prk Valio Viola maustamaton tuorejuustoa, Sitruunan raastettu kuori, 2 tl vaniljasokeria, Koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli