Mustikka-tuorejuustomousse laseissa
Mustikka-tuorejuustomousse laseissa
Yhteistyössä

Mustikka-tuorejuustomousse laseissa

Arvostele resepti
6 Annosta

15 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Tarjoile tämä jälkiruoka laseista tai valmista se kakkuvuoassa ja leikkaa annospaloiksi. Tätä Kulman Keittiön valmistamaa herkkua saa myös valmiina Prismojen ja S-markettien palvelutiskeiltä.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
2 dlkuohukermaa
2 prk valio viola maustamaton tuorejuustoa
sitruunan raastettu kuori
2 rklsitruunamehua
2 tlvaniljasokeria
1/2 dlsokeria
2 dlmustikoita
12 - 18 kplpiparkakkuja
koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta

Valmistus

  1. 1

    Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita.

    MääräAinesosa
    2 dlkuohukermaa
    2 prk valio viola maustamaton tuorejuustoa
    sitruunan raastettu kuori
    2 rklsitruunamehua
    2 tlvaniljasokeria
    1/2 dlsokeria
  2. 2

    Lisää lopuksi mustikat ja sekoita varovasti. Jos käytät pakastemustikoita lisää ne massaan kohmeisina. Murskaa jokaiseen tarjoiluastiaan kaksi piparkakkua ja lisää päälle mustikkamoussea. Koristele kokonaisilla mustikoilla, mintunlehdillä ja rouhitulla valkosuklaalla.

    MääräAinesosa
    2 dlmustikoita
    12 - 18 kplpiparkakkuja
    koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta

Vinkki! Saat tehtyä massasta kätevästi kakun irtopohjavuokaan. Lisää silloin massaan 4 liivatelehteä, jotka on sulatettu ½ dl kuumaa sitruunamehua. Murskaa pohjaksi 150 g piparkakkuja ja sekoita ne 50 g sulatettua voita. Levitä piparkakkumurska kakkuvuoan pohjalle, levitä päälle mustikkamassa ja hyydytä kylmässä vähintään 2 tunnin ajan. Leikkaa kakusta sopivia annospaloja ja koristele.

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 prk Valio Viola maustamaton tuorejuustoa, Sitruunan raastettu kuori, 2 tl vaniljasokeria, Koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Kuvat:
TOK
28.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä