Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää tuorejuusto. Lisää joukkoon sitruunankuori ja -mehu, vaniljasokeri sekä sokeri ja sekoita.
Lisää lopuksi mustikat ja sekoita varovasti. Jos käytät pakastemustikoita lisää ne massaan kohmeisina. Murskaa jokaiseen tarjoiluastiaan kaksi piparkakkua ja lisää päälle mustikkamoussea. Koristele kokonaisilla mustikoilla, mintunlehdillä ja rouhitulla valkosuklaalla.
Vinkki! Saat tehtyä massasta kätevästi kakun irtopohjavuokaan. Lisää silloin massaan 4 liivatelehteä, jotka on sulatettu ½ dl kuumaa sitruunamehua. Murskaa pohjaksi 150 g piparkakkuja ja sekoita ne 50 g sulatettua voita. Levitä piparkakkumurska kakkuvuoan pohjalle, levitä päälle mustikkamassa ja hyydytä kylmässä vähintään 2 tunnin ajan. Leikkaa kakusta sopivia annospaloja ja koristele.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
228
953
15,2 g
9,5 g
20,0 g
13,8 g
1,2 g
2,0 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 prk Valio Viola maustamaton tuorejuustoa,
Sitruunan raastettu kuori,
2 tl vaniljasokeria,
Koristeluun tuoretta minttua, mustikoita ja valkosuklaarouhetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli