Mustikkamuffinit | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mustikkamuffinit

Mustikkamuffinit

timer-icon30 min
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Raastettu appelsiininkuori maustaa mustikkamuffinit uudella tavalla. Nauti muffinit leivontapäivänä ja pakasta ylimääräiset myöhempää herkuttelua varten.

Ainekset

100 g
margariinia tai voita
1 rkl
appelsiininkuorta raastettuna
4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
2 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
200 g
(1 ps) pakastemustikoita
(tomusokeria)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinivuoilla. Sulata rasva ja anna jäähtyä haaleaksi.

100 g
margariinia tai voita
2

Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltainen osa.

1 rkl
appelsiininkuorta raastettuna
3

Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita appelsiininkuori, maito ja munat jauhoseokseen. Lisää sulatettu rasva ja kääntele taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lisää lopuksi jäiset mustikat.

4 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
1/4 tl
suolaa
2 dl
maitoa
2 kpl
kananmunaa
200 g
(1 ps) pakastemustikoita
4

Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa muffinit vastapaistettuina. Sirottele halutessasi tomusokeria pinnalle.

(tomusokeria)
Resepti:
Pirjo Muurinen, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.1.2005
Muokattu: 1.6.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

832

199

4,7 g

1,5 g

33,3 g

16,8 g

1,3 g

4,4 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl appelsiininkuorta raastettuna,

(tomusokeria).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli