Mustikkamuffinit

Arvostele resepti
12 Kappaletta

40 min (josta 15 min aktiivista)

Raastettu appelsiininkuori maustaa mustikkamuffinit uudella tavalla. Nauti muffinit leivontapäivänä ja pakasta ylimääräiset myöhempää herkuttelua varten.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gmargariinia tai voita
1 rklappelsiininkuorta raastettuna
4 dlvehnäjauhoja
2 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1/4 tlsuolaa
2 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
200 g(1 ps) pakastemustikoita
tomusokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne paperisilla muffinivuoilla. Sulata rasva ja anna jäähtyä haaleaksi.

    MääräAinesosa
    100 gmargariinia tai voita
  2. 2

    Pese appelsiini hyvin ja raasta kuoren keltainen osa.

    MääräAinesosa
    1 rklappelsiininkuorta raastettuna
  3. 3

    Yhdistä kuivat aineet kulhossa. Sekoita appelsiininkuori, maito ja munat jauhoseokseen. Lisää sulatettu rasva ja kääntele taikinaa vain sen verran, että ainekset sekoittuvat. Lisää lopuksi jäiset mustikat.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    2 dlsokeria
    2 tlleivinjauhetta
    1/4 tlsuolaa
    2 dlmaitoa
    2 kplkananmunaa
    200 g(1 ps) pakastemustikoita
  4. 4

    Jaa taikina vuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa muffinit vastapaistettuina. Sirottele halutessasi tomusokeria pinnalle.

    MääräAinesosa
    tomusokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 rkl appelsiininkuorta raastettuna, tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja, Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä