Mustikkamurupiirakka
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tämä mustikka-murupiirakka on niin helppo tehdä, että lapsetkin voivat sen valmistaa. Leivo kesällä piirakka tuoreista marjoista tai turvaudu talvella pakkasen antimiin.
| 150 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 tl | voita |
| 2 dl | vaniljakastiketta |
- 1.
Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
- 2.
Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja säädä uuni 200 asteeseen.
- 3.
Laita pehmeä voi ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
- 4.
Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne lusikalla. Kaada jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina sähkövatkaimen pienellä teholla murumaiseksi seokseksi.
- 5.
Ota 1 ½ dl murutaikinaa toiseen kulhoon. Laita se sivuun odottamaan piirakan kuorruttamista.
- 6.
Mittaa maito isoon kulhoon murutaikinan joukkoon. Riko kananmuna lasiin ja lisää taikinaan. Vatkaa taikina sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
- 7.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 25 cm) voilla (2 tl). Kaada taikina vuokaan ja tasoita se lusikalla. Ripottele mustikat päälle. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Laita piirakka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.
- 8.
Anna jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Mustikkamurupiirakka
Tämä mustikka-murupiirakka on niin helppo tehdä, että lapsetkin voivat sen valmistaa. Leivo kesällä piirakka tuoreista marjoista tai turvaudu talvella pakkasen antimiin.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | voita |
| 2 dl | sokeria |
| 4 dl | vehnäjauhoja |
| 1 1/2 dl | kaurahiutaleita |
| 1 tl | leivinjauhetta |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1 dl | maitoa |
| 1 kpl | kananmuna |
| 200 g | (1 ps) mustikoita (pakaste) |
Lisäksi | |
| 2 tl | voita |
| 2 dl | vaniljakastiketta |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
Määrä Ainesosa 150 g voita - 2
Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja säädä uuni 200 asteeseen.
- 3
Laita pehmeä voi ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
Määrä Ainesosa 150 g voita 2 dl sokeria - 4
Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne lusikalla. Kaada jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina sähkövatkaimen pienellä teholla murumaiseksi seokseksi.
Määrä Ainesosa 4 dl vehnäjauhoja 1 1/2 dl kaurahiutaleita 1 tl leivinjauhetta 1 tl vaniljasokeria - 5
Ota 1 ½ dl murutaikinaa toiseen kulhoon. Laita se sivuun odottamaan piirakan kuorruttamista.
- 6
Mittaa maito isoon kulhoon murutaikinan joukkoon. Riko kananmuna lasiin ja lisää taikinaan. Vatkaa taikina sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 1 dl maitoa 1 kpl kananmuna - 7
Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 25 cm) voilla (2 tl). Kaada taikina vuokaan ja tasoita se lusikalla. Ripottele mustikat päälle. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Laita piirakka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 tl voita 200 g (1 ps) mustikoita (pakaste) - 8
Anna jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 2 dl vaniljakastiketta
Ravintosisältö
432
Energiaa kcal
1810
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,6 g
Hiilihydraatteja
27,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
432
Energiaa kcal
1810
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
11,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
55,6 g
Hiilihydraatteja
27,0 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
6,8 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























