Mustikkamurupiirakka
Ainekset
Valmistus
Ota voi huoneenlämpöön noin tunti ennen leipomista.
Laita uuniritilä uunin keskitasolle ja säädä uuni 200 asteeseen.
Laita pehmeä voi ja sokeri isoon kulhoon. Vatkaa ne sähkövatkaimella vaahdoksi, noin 5 minuuttia.
Ota esille toinen kulho ja mittaa siihen jauhot, hiutaleet, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita ne lusikalla. Kaada jauhoseos voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikina sähkövatkaimen pienellä teholla murumaiseksi seokseksi.
Ota 1 ½ dl murutaikinaa toiseen kulhoon. Laita se sivuun odottamaan piirakan kuorruttamista.
Mittaa maito isoon kulhoon murutaikinan joukkoon. Riko kananmuna lasiin ja lisää taikinaan. Vatkaa taikina sähkövatkaimella nopeasti tasaiseksi.
Voitele piirakkavuoka (halkaisija noin 25 cm) voilla (2 tl). Kaada taikina vuokaan ja tasoita se lusikalla. Ripottele mustikat päälle. Ripottele muruseos mustikoiden päälle. Laita piirakka uuniin ja kypsennä 30 minuuttia.
Anna jäähtyä. Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
432
1810
19,5 g
11,8 g
55,6 g
27,0 g
2,8 g
6,8 g
0,5 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli