Omena-muropiiras

Arvostele resepti
6 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
100 gleivontamargariinia
3 dlvehnäjauhoja
2 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
1/2 tlleivinjauhetta
3/4 dlkermaa

Täyte

3 - 4 dlomenasosetta
1 - 2 dlmarjoja esim. viinimarjoja

Voiteluun

munaa

Pinnalle

raesokeria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita pehmeään rasvaan muut aineet. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän ja laita se sitten jääkaappiin puoleksi tunniksi.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta sitten piirasvuokaan. Leikkaa pois ylimääräinen reuna ja tee siitä suikaleita valmiin piiraan pintaan.Levitä omenasose piiraspohjalle. Laita sen päälle marjat ja taikinasuikaleet. Voitele taikinapinnat ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisaika on pitempi, jos vuoka on paksua keraamista materiaalia.Tarjoa piiras sellaisenaan kahvipöydässä tai jälkiruokana vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa. Parhaimmalta se maistuu lämpimänä kylmän lisäkkeen kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä