Omena-muropiiras

Nappaa talteen!
| 100 g | leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 3/4 dl | kermaa |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 - 4 dl | omenasosetta |
| 1 - 2 dl | marjoja esim. viinimarjoja |
| Voiteluun | |
| munaa | |
| Pinnalle | |
| raesokeria | |
- 1.
Sekoita pehmeään rasvaan muut aineet. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän ja laita se sitten jääkaappiin puoleksi tunniksi.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta sitten piirasvuokaan. Leikkaa pois ylimääräinen reuna ja tee siitä suikaleita valmiin piiraan pintaan.Levitä omenasose piiraspohjalle. Laita sen päälle marjat ja taikinasuikaleet. Voitele taikinapinnat ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisaika on pitempi, jos vuoka on paksua keraamista materiaalia.Tarjoa piiras sellaisenaan kahvipöydässä tai jälkiruokana vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa. Parhaimmalta se maistuu lämpimänä kylmän lisäkkeen kanssa.
Omena-muropiiras
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | leivontamargariinia |
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 2 rkl | sokeria |
| 1 tl | vaniljasokeria |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 3/4 dl | kermaa |
Täyte | |
| 3 - 4 dl | omenasosetta |
| 1 - 2 dl | marjoja esim. viinimarjoja |
Voiteluun | |
| munaa | |
Pinnalle | |
| raesokeria | |
Valmistus
- 1
Sekoita pehmeään rasvaan muut aineet. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän ja laita se sitten jääkaappiin puoleksi tunniksi.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta sitten piirasvuokaan. Leikkaa pois ylimääräinen reuna ja tee siitä suikaleita valmiin piiraan pintaan.Levitä omenasose piiraspohjalle. Laita sen päälle marjat ja taikinasuikaleet. Voitele taikinapinnat ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisaika on pitempi, jos vuoka on paksua keraamista materiaalia.Tarjoa piiras sellaisenaan kahvipöydässä tai jälkiruokana vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa. Parhaimmalta se maistuu lämpimänä kylmän lisäkkeen kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 3.Joulun upeimmat juustokakut – katso herkulliset ideat!
- 4.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen
- 5.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 6.Neulotut lapaset – kolme perusohjetta












