Omena-muropiiras | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Omena-muropiiras

Fork and knife
6 Kappaletta
Fork and knife
6 Kappaletta

Ainekset

100 g
Leivontamargariinia
3 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
1 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Leivinjauhetta
3/4 dl
Kermaa

täyte

3 - 4 dl
Omenasosetta
1 - 2 dl
Marjoja esim. viinimarjoja

voiteluun

Munaa

pinnalle

Raesokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Sekoita pehmeään rasvaan muut aineet. Vaivaa taikinaa mahdollisimman vähän ja laita se sitten jääkaappiin puoleksi tunniksi.Kaaviloi taikina jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi levyksi ja nosta sitten piirasvuokaan. Leikkaa pois ylimääräinen reuna ja tee siitä suikaleita valmiin piiraan pintaan.Levitä omenasose piiraspohjalle. Laita sen päälle marjat ja taikinasuikaleet. Voitele taikinapinnat ja ripottele päälle raesokeria. Kypsennä piirasta uunin alaosassa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Kypsymisaika on pitempi, jos vuoka on paksua keraamista materiaalia.Tarjoa piiras sellaisenaan kahvipöydässä tai jälkiruokana vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai puolisulan vaniljajäätelön kanssa. Parhaimmalta se maistuu lämpimänä kylmän lisäkkeen kanssa.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 7.1.2005
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.