Sulata rasva kattilassa ja nosta jäähtymään. Voitele laakea uunivuoka lusikallisella rasvaa.
Pese omenat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Poista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat 6-8 lohkoksi tai pienemmiksi paloiksi ja lado voideltuun uunivuokaan.
Sekoita sulatetun, jäähtyneen rasvan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle. Paista omenakaurapaistos 200-asteisessa uunissa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos kullankeltaista (noin 30 minuuttia uunista riippuen). Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.
Valmista vaniljakastike. Sekoita kastikkeen ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta mikron kestävässä kulhossa. Kuumenna seosta mikrossa (teholla 650W) 3-4 minuuttia, kunnes kastike kiehahtaa. Sekoita välillä kypsennyksen aikana. Anna jäähtyä.
Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen vaniljasokeri.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
468
1959
15,4 g
8,6 g
71,2 g
50,8 g
6,4 g
7,2 g
0,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
voiteluun 1 rkl rasvaa,
1 tl vaniljasokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli