Omenakaurapaistos ja mikroaaltouunissa tehty vaniljakastike | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Omenakaurapaistos ja mikroaaltouunissa tehty vaniljakastike

Omenakaurapaistos ja mikroaaltouunissa tehty vaniljakastike

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
more-info
Lapsille tarkoitetulla Ässäkokki-kurssilla tehty helppo omenakaurapaistos on mukava tapa saada perheen pienemmätkin mukaan ruoanlaittoon. Paistoksen omenat voi korvata myös päärynällä, ja jos haluaa helpottaa projektia entisestään voi vaniljakastikkeen tilalle valita vaniljajäätelöä.

Ainekset

70 g
voita tai margariinia
6 - 8 kpl
omenaa
1 1/2 dl
sokeria
4 dl
kaurahiutaleita
voiteluun 1 rkl rasvaa

vaniljakastike

4 dl
maitoa
1 rkl
perunajauhoa
2 - 3 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Valmistus

1

Sulata rasva kattilassa ja nosta jäähtymään. Voitele laakea uunivuoka lusikallisella rasvaa.

70 g
voita tai margariinia
voiteluun 1 rkl rasvaa
2

Pese omenat ja kuori ne kuorimaveitsellä. Poista siemenkota omenaporalla. Leikkaa omenat 6-8 lohkoksi tai pienemmiksi paloiksi ja lado voideltuun uunivuokaan.

6 - 8 kpl
omenaa
3

Sekoita sulatetun, jäähtyneen rasvan joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle. Paista omenakaurapaistos 200-asteisessa uunissa, kunnes omenat ovat pehmeitä ja muruseos kullankeltaista (noin 30 minuuttia uunista riippuen). Tarjoa lämpimänä kylmän vaniljakastikkeen kanssa.

1 1/2 dl
sokeria
4 dl
kaurahiutaleita
4

Valmista vaniljakastike. Sekoita kastikkeen ainekset vaniljasokeria lukuun ottamatta mikron kestävässä kulhossa. Kuumenna seosta mikrossa (teholla 650W) 3-4 minuuttia, kunnes kastike kiehahtaa. Sekoita välillä kypsennyksen aikana. Anna jäähtyä.

1 rkl
perunajauhoa
2 - 3 rkl
sokeria
4 dl
maitoa
5

Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen vaniljasokeri.

1 tl
vaniljasokeria

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Kuvat:
TOK
Julkaistu: 2.7.2018
Muokattu: 18.2.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1959

468

15,4 g

8,6 g

71,2 g

50,8 g

6,4 g

7,2 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

voiteluun 1 rkl rasvaa,

1 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli