Paahdettua poronpaistia ja nokkospestoa
Paahdettua poronpaistia ja nokkospestoa
Yhteistyössä

Paahdettua poronpaistia ja nokkospestoa

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gporonpaistia
100 gnokkos villipestoa
400 gpuikulaperunoita
150 glanttua
2 kplsipuli
3 kplvalkosipulinkynttä
50 gvoita
1 kploksa timjamia
2 kploksaa rosmariinia
10 kploksaa lehtipersiljaa
2 1/2 dldemi-glase-kastikepohjaa
2 1/2 dlpunaviiniä
voita paistamiseen
suolaa ja pippuria maun mukaan
puikuloita ja lanttua:
espagnolekastike:

Valmistus

  1. 1

    Ota poronpaistit huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Paista paistit voissa kuumalla pannulla. Nostele paistit sekoitusastiaan, lisää suola, pippuri sekä puolet pestokastikkeesta. Sekoita. Laita maustetut paistit uunipellille tai vuokaan ja kypsennä uunissa 175°C 5–10 min kunnes paistit ovat halutussa kypsyydessä. Ota paistit unista, kääri folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen viipalointia. Laita loppu pestokastike viipaloitujen paistiviipaleiden päälle.

  2. 2

    Pese puikulaperunat hyvin. Kuori ja kuutio lanttu n. 2 cm kuutioiksi. Kuutio voi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet paitsi lehtipersilja keskenään. Paahda paistosta 175°C noin 30–45 min. Kunnes perunat ja lantut ovat kypsät. Ota paistos uunista ja sekoita pilkottu lehtipersilja mukaan.

  3. 3

    Valmista kastike. Keitä kastikeainekset kasaan, kunnes puolet jäljellä. Tarkista maku. Kokoa annos, koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi lehtipersiljalla tai kirvelillä.

  4. 4

    Vinkki: Voit myös jäähdyttää paistit ja tarjoilla kylmänä esimerkiksi joulupöydässä. Myös tällöin pestokastiketta voi ripotella kylmien leikattujen viipaleiden päälle.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä