Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettua poronpaistia ja nokkospestoa

Paahdettua poronpaistia ja nokkospestoa

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
more-info

Ainekset

500 g
poronpaistia
100 g
nokkos Villipestoa
400 g
puikulaperunoita
150 g
lanttua
2 kpl
sipuli
3 kpl
valkosipulinkynttä
50 g
voita
1 kpl
oksa timjamia
2 kpl
oksaa rosmariinia
10 kpl
oksaa lehtipersiljaa
2 1/2 dl
demi-glase-kastikepohjaa
2 1/2 dl
punaviiniä
Voita paistamiseen
Suolaa ja pippuria maun mukaan
Puikuloita ja lanttua:
Espagnolekastike:

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Ota poronpaistit huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Paista paistit voissa kuumalla pannulla. Nostele paistit sekoitusastiaan, lisää suola, pippuri sekä puolet pestokastikkeesta. Sekoita. Laita maustetut paistit uunipellille tai vuokaan ja kypsennä uunissa 175°C 5–10 min kunnes paistit ovat halutussa kypsyydessä. Ota paistit unista, kääri folioon ja anna vetäytyä muutaman minuutin ajan ennen viipalointia. Laita loppu pestokastike viipaloitujen paistiviipaleiden päälle.

2

Pese puikulaperunat hyvin. Kuori ja kuutio lanttu n. 2 cm kuutioiksi. Kuutio voi n. 1 cm kuutioiksi. Sekoita kaikki raaka-aineet paitsi lehtipersilja keskenään. Paahda paistosta 175°C noin 30–45 min. Kunnes perunat ja lantut ovat kypsät. Ota paistos uunista ja sekoita pilkottu lehtipersilja mukaan.

3

Valmista kastike. Keitä kastikeainekset kasaan, kunnes puolet jäljellä. Tarkista maku. Kokoa annos, koristele tuoreilla yrteillä, esimerkiksi lehtipersiljalla tai kirvelillä.

4

Vinkki: Voit myös jäähdyttää paistit ja tarjoilla kylmänä esimerkiksi joulupöydässä. Myös tällöin pestokastiketta voi ripotella kylmien leikattujen viipaleiden päälle.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 4.11.2020
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.