Päärynä-kookospiirakka - Yhteishyvä

Päärynä-kookospiirakka

???
Paloja
16
Jaa Somessa

Ainekset

POHJA:

4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
Leivontamargariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Maitoa
3 tl
Leivinjauhetta

PINNALLE:

2 kpl
Päärynäkuutioita mehussa (400/230 g)

KUORRUTUS:

100 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
2 dl
Kuohukermaa
4 dl
Kookoshiutaleita

Näin teet

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
1

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Sulata rasva kattilassa.
2

Sulata rasva kattilassa.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa.
3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa.

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia puolikypsäksi.
4

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia puolikypsäksi.

Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla.
5

Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla.

Mittaa kattilaan margariini, sokeri ja kerma. Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet.
6

Mittaa kattilaan margariini, sokeri ja kerma. Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet.

Nosta piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle.
7

Nosta piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle.

Levitä kuorrutus pinnalle. Jatka paistamista 12–13 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
8

Levitä kuorrutus pinnalle. Jatka paistamista 12–13 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 1.6.2010
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa