Päärynä-kookospiirakka

arvosana5/5

(3)arviota
16 Palaa

Ainekset

MääräAinesosa

Pohja:

4 kplkananmunaa
3 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
200 gleivontamargariinia
5 dlvehnäjauhoja
2 dlmaitoa
3 tlleivinjauhetta

Pinnalle:

2 kplpäärynäkuutioita mehussa (400/230 g)

Kuorrutus:

100 gleivontamargariinia
2 dlsokeria
2 dlkuohukermaa
4 dlkookoshiutaleita

Valmistus

  1. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
    1

    Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

  2. Sulata rasva kattilassa.
    2

    Sulata rasva kattilassa.

  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa.
    3

    Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa.

  4. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia puolikypsäksi.
    4

    Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia puolikypsäksi.

  5. Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla.
    5

    Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla.

  6. Mittaa kattilaan margariini, sokeri ja kerma. Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet.
    6

    Mittaa kattilaan margariini, sokeri ja kerma. Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet.

  7. Nosta piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle.
    7

    Nosta piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle.

  8. Levitä kuorrutus pinnalle. Jatka paistamista 12–13 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.
    8

    Levitä kuorrutus pinnalle. Jatka paistamista 12–13 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.11.2025