Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Päärynä-kookospiirakka

Fork and knife
16 Palaa
Fork and knife
16 Palaa

Ainekset

Pohja:

4 kpl
Kananmunaa
3 dl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
200 g
Leivontamargariinia
5 dl
Vehnäjauhoja
2 dl
Maitoa
3 tl
Leivinjauhetta

Pinnalle:

2 kpl
Päärynäkuutioita mehussa (400/230 g)

Kuorrutus:

100 g
Leivontamargariinia
2 dl
Sokeria
2 dl
Kuohukermaa
4 dl
Kookoshiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vatkaa munat, sokeri ja vaniljasokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

2

Sulata rasva kattilassa.

3

Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vuorotellen taikinaan sulatetun rasvan ja maidon kanssa.

4

Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista pohjaa 200-asteisessa uunin keskitasossa 12 minuuttia puolikypsäksi.

5

Valuta päärynäkuutioista liemi siivilän avulla.

6

Mittaa kattilaan margariini, sokeri ja kerma. Kuumenna, kunnes rasva on täysin sulanut ja seos kiehahtaa. Nosta kattila syrjään ja sekoita joukkoon kookoshiutaleet.

7

Nosta piirakka uunista ja levitä päärynäkuutiot pohjan päälle.

8

Levitä kuorrutus pinnalle. Jatka paistamista 12–13 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 1.6.2010
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.