Pähkinä-mantelipullat - Yhteishyvä

Pähkinä-mantelipullat

???
Kappaleita
18
Jaa Somessa

Ainekset

2 1/2 dl
Maitoa
1/2 kpl
(25g) tuorehiivaa
1 tl
Suolaa
1 dl
Sokeria
8 dl
Vehnäjauhoja
100 g
Margariinia

TÄYTE:

50 g
Margariinia
1 dl
Kinuskikastiketta
1/2 dl
Sokeria

PÄÄLLYS:

100 g
Margariinia
1 dl
Sokeria
2 rkl
Maitoa
2 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Rouhittuja saksanpähkinöitä
2 dl
Mantelilastuja

Näin teet

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot taikinaan vähän kerrallaan ja lopuksi pehmeä rasva. Kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä paikassa. Kaada taikina jauhotetulle alustalle. Kauli taikinasta kaksi noin 30 x 45 –senttistä levyä. Levitä niiden päälle pehmeää margariinia, päälle kinuskikastiketta ja ripottele pinnalle sokeria. Kääri levyt rullalle ja leikkaa ne 9 osaan. Nosta palat esimerkiksi muffinivuokiin ja kohota liinan alla 20 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista pullia uunin keskitasolla 5 minuuttia. Sulata päällystä varten margariini kattilassa. Lisää sokeri, maito ja jauhot sekoittaen. Kiehauta ja sekoita, kunnes seos on paksuhkoa. Rouhi saksanpähkinöitä hieman pienemmiksi. Lisää ne ja mantelilastut kattilaan ja sekoita. Levitä pähkinä-manteliseosta pullien pinnalle ja siirrä pullat takaisin uuniin, ylätasolle. Jatka paistamista noin 7 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Resepti
Krista Niiniharju
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 28.1.2008
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa