Pähkinä-suklaamuffinit - Yhteishyvä

Pähkinä-suklaamuffinit

???
Annokset
12
Suussa sulavissa muffineissa maistuu pähkinä-suklaalevite ja hasselpähkinärouhe. Koristele muffinit rouhituilla suolapähkinöillä.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Margariinia
1 dl
Pähkinä-suklaalevitettä
1 kpl
(80 g) hasselpähkinärouhetta
3 kpl
Kananmunaa
2 dl
Sokeria
4 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Kaakaojauhetta
2 tl
Leivinjauhetta

PINNALLE

1 1/2 dl
Pähkinä-suklaalevitettä
4 rkl
Suolapähkinöitä

Näin teet

1

Sulata rasva kattilassa. Siirrä kattila syrjään. Sekoita joukkoon pähkinä-suklaalevite ja pähkinärouhe. Anna seoksen jäähtyä.Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuivat aineet munavaahdon joukkoon vuorotellen pähkinä-rasvaseoksen kanssa.Jaa taikina paperisiin muffinivuokiin tai voideltuun ja korppujauhotettuun muffinipeltiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Anna jäähtyä ennen pelliltä irrottamista.Kuorruta muffinit pähkinäsuklaalevitteellä ja koristele rouhituilla suolapähkinöillä.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 22.11.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa