Herkullinen kanarisotto

arvosana4/5

(68)arviota
4 Annosta

30 min (josta 30 min aktiivista)

Herkullinen kanarisotto valmistuu pöytään puolessa tunnissa. Lempeänmakuinen, koko perheen risotto saa väriä currymausteesta ja herne-maissi-paprikasekoituksesta.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplporkkana
1 kplsipuli
2 rklrypsiöljyä
6 dlvettä
1 kplkana-annosfondi (gluteeniton)
300 g(1 rs) kanan fileesuikaleita
2 dlrisottoriisiä
1 tlcurrya
1/2 tltimjamia
200 gherne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/2 kpl(ruukkua) persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Kuumenna vesi ja fondi kattilassa ja pidä liemi kuumana. Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa, paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Lisää kasariin 1 rkl öljyä ja kuullota porkkana- ja sipulikuutioita hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplporkkana
    1 kplsipuli
    6 dlvettä
    1 kplkana-annosfondi (gluteeniton)
    300 g(1 rs) kanan fileesuikaleita
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää riisi, curry ja timjami. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää 2 dl kuumaa kanalientä kattilaan hyvin sekoittaen. Kun liemierä on imeytynyt riisiin, lisää 1–2 dl lientä ja jatka riisin kypsentämistä, kunnes se on valmista. Katso riisin kypsymisaika pakkauksesta.

    MääräAinesosa
    2 dlrisottoriisiä
    1 tlcurrya
    1/2 tltimjamia
  3. 3

    Sekoita pakastekasvikset ja broilerisuikaleet risottoon kypsennyksen loppupuolella. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

    MääräAinesosa
    200 gherne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste)
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/2 kpl(ruukkua) persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Currya.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Päivi Ristell
23.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä