Herkullinen kanarisotto
30 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen kanarisotto valmistuu pöytään puolessa tunnissa. Lempeänmakuinen, koko perheen risotto saa väriä currymausteesta ja herne-maissi-paprikasekoituksesta.
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi (gluteeniton) |
| 300 g | (1 rs) kanan fileesuikaleita |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 1 tl | currya |
| 1/2 tl | timjamia |
| 200 g | herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
- 1.
Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Kuumenna vesi ja fondi kattilassa ja pidä liemi kuumana. Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa, paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Lisää kasariin 1 rkl öljyä ja kuullota porkkana- ja sipulikuutioita hetki.
- 2.
Lisää riisi, curry ja timjami. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää 2 dl kuumaa kanalientä kattilaan hyvin sekoittaen. Kun liemierä on imeytynyt riisiin, lisää 1–2 dl lientä ja jatka riisin kypsentämistä, kunnes se on valmista. Katso riisin kypsymisaika pakkauksesta.
- 3.
Sekoita pakastekasvikset ja broilerisuikaleet risottoon kypsennyksen loppupuolella. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Herkullinen kanarisotto valmistuu pöytään puolessa tunnissa. Lempeänmakuinen, koko perheen risotto saa väriä currymausteesta ja herne-maissi-paprikasekoituksesta.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | porkkana |
| 1 kpl | sipuli |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 6 dl | vettä |
| 1 kpl | kana-annosfondi (gluteeniton) |
| 300 g | (1 rs) kanan fileesuikaleita |
| 2 dl | risottoriisiä |
| 1 tl | currya |
| 1/2 tl | timjamia |
| 200 g | herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/2 kpl | (ruukkua) persiljaa |
Valmistus
- 1
Kuori ja kuutioi porkkana ja sipuli. Kuumenna vesi ja fondi kattilassa ja pidä liemi kuumana. Kuumenna 1 rkl öljyä paistokasarissa, paista kanasuikaleet öljyssä kypsiksi ja siirrä ne toiseen astiaan odottamaan. Lisää kasariin 1 rkl öljyä ja kuullota porkkana- ja sipulikuutioita hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl porkkana 1 kpl sipuli 6 dl vettä 1 kpl kana-annosfondi (gluteeniton) 300 g (1 rs) kanan fileesuikaleita 2 rkl rypsiöljyä - 2
Lisää riisi, curry ja timjami. Kuumenna sekoitellen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää 2 dl kuumaa kanalientä kattilaan hyvin sekoittaen. Kun liemierä on imeytynyt riisiin, lisää 1–2 dl lientä ja jatka riisin kypsentämistä, kunnes se on valmista. Katso riisin kypsymisaika pakkauksesta.
Määrä Ainesosa 2 dl risottoriisiä 1 tl currya 1/2 tl timjamia - 3
Sekoita pakastekasvikset ja broilerisuikaleet risottoon kypsennyksen loppupuolella. Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.
Määrä Ainesosa 200 g herne-maissi-paprikasekoitusta (pakaste) 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/2 kpl (ruukkua) persiljaa
Ravintosisältö
332
Energiaa kcal
1387
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
332
Energiaa kcal
1387
Energiaa kj
8,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
40,3 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
3,0 g
Kuituja
21,3 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Currya.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























