Parsa-parranojuustopiirakka
Parsa-parranojuustopiirakka
Yhteistyössä

Parsa-parranojuustopiirakka

Yhteistyössä: Food Market Herkku

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlkarkeita vehnäjauhoja
1 dlraastettua parrano robusto -juustoa*
100 gvoita
1 kplkananmuna
piirakkavuoka n. 20 x 30 cm tai ø n. 30 cm

Täyte

500 gtuoretta vihreää parsaa
200 graastettua  parrano robusto -juustoa
5 kplkananmunaa
3 dlmaitoa
2 dlkahvikermaa
1 tlespelette-chilitahnaa
ripaus merisuolaa

Valmistus

  1. 1

    Valmista taikina monitoimikoneella. Sekoita jauhot ja juustoraaste. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi joukkoon, ja pyöritä rakeiseksi massaksi. Lisää rikottu kananmuna  ja pyöritä ainesosat taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

  2. 2

    Kuumenna uuni: kiertoilmauuni 175 asteeseen, tavallinen 200 asteeseen.

  3. 3

    Kuori ja paloittele parsa, keitä paloja suolavedessä 3 min. ja huuhdo ne kylmällä vedellä jotta kaunis väri säilyisi. Valuta.

  4. 4

    Kauli taikina ohueksi levyksi ja peitä piirakkavuoan pohja. Pistele haarukalla, laita kuivattuja herneitä painoksi ja esipaista n. 10 min.

  5. 5

    Asettele parsapalat piirakkapohjalle. Ripottele juustoraaste päälle. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito. Lisää joukkoon espelettechili. Kaada vuokaan ja nosta uuniin. Kypsennä kunnes munamaito on hyytynyt, noin 35 minuuttia.

*Italialaisessa kypsytetyssä Parrano Robusto -juustossa yhdistyy parmesaanin vahva aromikkuus ja goudan pehmeys.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Kuvat:
Food Market Herkku
12.4.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025