Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parsa-parranojuustopiirakka

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

3 dl
karkeita vehnäjauhoja
1 dl
raastettua parrano robusto -juustoa*
100 g
voita
1 kpl
kananmuna
Piirakkavuoka n. 20 x 30 cm tai ø n. 30 cm

Täyte

500 g
tuoretta vihreää parsaa
200 g
raastettua  parrano robusto -juustoa
5 kpl
kananmunaa
3 dl
maitoa
2 dl
kahvikermaa
1 tl
espelette-chilitahnaa
ripaus merisuolaa

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Valmista taikina monitoimikoneella. Sekoita jauhot ja juustoraaste. Lisää kuutioitu huoneenlämpöinen voi joukkoon, ja pyöritä rakeiseksi massaksi. Lisää rikottu kananmuna  ja pyöritä ainesosat taikinaksi. Kääri muovikelmuun ja laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

2

Kuumenna uuni: kiertoilmauuni 175 asteeseen, tavallinen 200 asteeseen.

3

Kuori ja paloittele parsa, keitä paloja suolavedessä 3 min. ja huuhdo ne kylmällä vedellä jotta kaunis väri säilyisi. Valuta.

4

Kauli taikina ohueksi levyksi ja peitä piirakkavuoan pohja. Pistele haarukalla, laita kuivattuja herneitä painoksi ja esipaista n. 10 min.

5

Asettele parsapalat piirakkapohjalle. Ripottele juustoraaste päälle. Vatkaa kananmunat, kerma ja maito. Lisää joukkoon espelettechili. Kaada vuokaan ja nosta uuniin. Kypsennä kunnes munamaito on hyytynyt, noin 35 minuuttia.

*Italialaisessa kypsytetyssä Parrano Robusto -juustossa yhdistyy parmesaanin vahva aromikkuus ja goudan pehmeys.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.